15 Temmuz gecesinden başlayan ve içinde bulunduğumuz ana kadar tüm toplumu tedirgin eden süreç hafta sonu Yenikapı’da coşku ile noktalanmıştır!

En azından böyle olmasını diliyorum, toplum yoruldu ve devamı halinde sinir uçları tekrar gerilecek. Yenikapı mitingi geleceğin tayini adına önemli mesajlar içerdi!

Tüm liderler geçmişten gelerek içinde bulunduğumuz durumu anlatmaya ve toplumu diri tutmaya çalıştı. Her konuşmacı öncelikle kendi tabanı olmak üzere verilmesi gereken mesajları vermeye çalıştı ve bu hususta da başarılı oldular!

Yenikapı mitingi bir taraftan ulusa mesaj vermekti diğer taraftan da tüm dünyanın dikkatini çekmekti. Batı dünyası malumunuz yaşadığımız olumsuz sürece seyirci kaldı ve basit yaklaşımlar sergilendi.

Mitingin Dünya kamuoyuna da yükleyeceği mesaj onun için anlamlı idi. Bu tarafından bakıldığında da doğru sonuçlar verdiği kanaatini taşımaktayım!

Her lider doğru sözler sarf etti meseleye hangi pencereden bakıyor ise o doğrultuda yaklaşım sergilendi! Tarihsel derinlikten söz ederek günümüze gelmek, bu meselenin geçmişle ilgili tarafı idi!

İçinde bulunduğumuz durumu anlatmak için de hiç kuşku yok ki tarihsel derinliğimizin anlamı var! Miting alanındaki coşkuyu da bu yöndeki konuşmalar sağladı!

Tüm bunların yanında bu zorlu süreç nasıl atlatılır ve bir daha böylesi felaketlerin yaşanmasının önüne nasıl geçilir diye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12 madde içeren manifestoyu yayınladı!

Her maddesi ulusun geleceğine yön verecek yurttaşın huzur ve güven içinde yaşamasının teminatı olacak yaptırımlardan ibaretti!

Yaşadığımız ve bir daha asla yaşamak istemediğimiz olumsuz şartların tekrar önümüze konmaması, dayatılmaması için Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı maddeler dikkate alınır umarım!

Yenikapı mitinginin söylemden eyleme dönüşmesinin ve söylenen sözlerin orada kalmamasının da gereği bu olmalı!

Her sarf edilen söz önemli idi ve karşılığı da olmalı!

Yarına dair ne varsa hayata geçirilmeli ve bunu yapmanın yolu da Yenikapı’da bir olmayı sağlayan anlayışın devam ediyor olması ile mümkün kılınacaktır!

Yenikapı havasını dağıtmadan Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı ve ülke geleceğini doğru istikamete oturtacak tüm maddeler hayata geçirilmeli, tüm liderler de siyasi kaygıları bir kenara bırakarak bu meseleye destek vermeliler!

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı manifestonun konu başlıkları;

-Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım,

-Siyasette özeleştiri yapmalıyız,

-Devlet işlerinde liyakati esas almalıyız,

-Her şart ve koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız,

-Demokrasi üzerindeki vesayetleri yok etmeliyiz,

-Kurucu değerlere sahip çıkmalıyız,

-Parlamenter sistemimizi güçlendirmek zorundayız,

-Medyanın özgürlüğü,

-Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı,

-Laikliğin önemine dair vazgeçilmezliğimiz,

-Geçmişin mağdurlarına haklarını iade etmek!

Güçlü Türkiye’nin geleceğinin temellerini atmanın yolu, Yenikapı mitinginin sözde kalmaması, eyleme dönüşmesi ile mümkün!

Seni düşünmek

Seni düşünmek güzel şey

Ümitli şey

Dünyanın en güzel sesinden

En güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey

Fakat artık ümit yetmiyor bana

Ben artık şarkı dinlemek değil

Şarkı söylemek istiyorum.

Nazım HİKMET

[email protected]