Demokrasi Meydanı (Kent Meydanı) sanırım henüz bitmedi, bir kısmına ait düzenleme Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ a yetiştirilmek üzere açılmış.

            Cumartesi günü büyük coşkuyla karşıladık Ada Treni’nin merkez gar binasına gelişini 1970’ li yılların Türk filmlerini hatırlatır manzaralara tanıklık ettik. Herkes oradaydı, tören düzenlenmiş şenlik havası vardı.

            Şenliğe kıymetli Zeki Aydıntepe (Ağabey) ile tanıklık ettik, birbirimize sataşmaktan da geri durmadık.

            1899 yılından beri var olan 120 yıla yakındır hizmet veren Adapazarı Ekspresi AKP iktidarı tarafından devre dışı bırakıldı. 7 yılı aşkın süredir AKP’nin egemenleri hariç şehrin tüm dinamikleri Ada trenini merkez gara getirmek için her eyleme müracaat ettiler.

            SASTOP on binlerce imza topladı, yerel basın şehrin gündeminden hiçbir dönem düşürmedi, CHP il örgütü çark caddesinde imza standı oluşturdu.

            En son ise CHP İl Kadın Kolları 18 haftaya varan Cumartesi eylemlerini sürdürdü, yağmur çamur demeden, soğuk hava koşullarında yılmadan eylemlerini sürdürdüler. Sonuç; 9 Mart 2019 tarihi itibariyle Ada Treni ilk seferini yapmış oldu.

            Hiç kuşku yok ki iktidar marifetiyle gerçekleşti ancak unutulmamalı “Eşeği kaybettirip, buldurmak” eylemi de iktidar eliyle oldu.

            Kazanılan bir şey yok onun için şölene gerekte yoktu. 1899 yılında elde ettiğimiz değerle buluşmamızdır.

            Şölenin ardından Zeki Aydıntepe (Ağabey) ile Demokrasi meydanına geçtik.

            Malum mitinge hazırlanıyor, yetiştirilmeye çalışıyordu.

            İlk görünce şaşkınlığımı gizleyemedim, eskisinden farkı yoktu, her taraf yine betondan ibaretti.

            Birkaç büyük saksı ve oturma düzeninden ibaretti, bu haline itiraz ettim olmamış dedikçe Zeki ağabey her zaman ki gibi savunmaya geçti. Yeşilden uzak olduğunu ben söyledikçe, Zeki ağabey Kent Parkı işaret ediyordu.

            Estetikten yoksun meydanın açılışını yapmak AKP Genel Başkanına düşmüş oldu.

            Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demokrasi Meydanı’ndan seslenmişti; o günden hafızalarda kalan.

            Karasu limanı ve çevre illerle ulaşımı sağlayacak yol çalışmaları,

            Karasu – Adapazarı demir yolu hattının 2021 yılında tamamlanması.

            Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra açıklanan ekonomik tedbirler gerekçesiyle bahsi geçen proje yatırımları durdurulmuştu.

            Çalışmaların tekrar başlatılacağını,

            Bin yataklı devlet hastane yatırımının başlatılacağı,

            Kadın Doğum ve Çocuk Hastane inşaatının devam edeceği,

            Tank-Palet fabrikasının özelleştirmesinin durdurulacağı bilgisini beklerken, modernizasyonun yapılarak 25 yıllığına Katar-BMC işbirliğine devredileceği; bilgisini paylaştı.

            AKP Genel Başkanı yerel seçimlerin “Beka” sorunu olduğu vurgusunu demokrasi meydanında da işledi.

            Sakarya için yeni bir söz söylenir mi diye beklenti vardı ancak yeni bir söz yok.

            Gözlerden kaçmayan ise Demokrasi Meydanı geçmiş miting alan genişliğine sahip değildi, alan daraltılmıştı ve yine geçmiş mitinglere oranla coşku çok gerideydi.

            Bir ayrıntı var ki sanırım izleyenler tarafından da göz ardı edildi, 10 yıldır Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan Zeki Toçoğlu’ndan söz edilmedi; tüm adaylar platforma davet edilirken davet edilmedi.

            Özetle AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya adına beklentilere cevap vermedi, sandığa nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz.