AKP ve iktidar çevrelerinde oluşturulmaya çalışılan hava Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediye seçimleri kazanıldığı yönünde, yani 31 Mart tarihi teferruattan ibaret.

Mesailerini harcadıkları, geleceğe dair söyleyecek sözleri olmadığı için “Beka” söylemi üzerinden kampanya yönetmeye çalışıyorlar.

Sıkça tartışıldı, konuşuldu. Beka’ nın tanımı yapıldı. 16 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğu var, örneğin; Söğütlü ilçe belediye başkanlığı koltuğunda AKP’li aday değil de bir başkası otursa ne olur!

Ya da Karasu’ da seçimleri CHP’ li aday kazansa BBP’ li aday kazansa ne olacak oluşturacağı tehdit nedir…!!

Hatırlanacağı üzere Karasu BBP adayı Mehmet İspiroğlu Ocak ayında AKP’ li belediye başkanı idi, Şubat ayında BBP’ li oldu seçimi kazanması halinde neyi tehdit edecek, Bekaya nasıl zarar verecek.

Her kademe için bu örnekleri arttırabiliriz. Sapanca Belediyesi CHP’ li Cengiz Çiçek tarafından kazanılırsa Beka sorunu nasıl ortaya çıkacak ya da partisi olmayan bağımsız aday Oya Arapoğlu tarafından kazanılırsa ne olacak.

Ortada bir gerçek var; her geçen gün şiddetini arttıran ekonomik kriz, etkilediği alan genişlemekte.

Siftahsız dükkânını kapatan, üretimini durduran sanayici, her geçen gün iş bulmak umudunu yitiren işsizler halkasına yeni eklenen sayılar.

Hepsinden önemlisi mutfakta baş gösteren kriz seçimin seyrini tayin edecektir.

Bunu bilen iktidar ve temsilcileri siyasetin adresini değiştirme çabasındalar.

Ülkenin içinde bulunduğu gerçeği konuşmaktan uzak tutup karşılığı olmayan ve anlam yüklenmekten uzak “Beka” adresinin ardına takılmamız istenmekte.

AKP’ li adayların tek ezberi “Beka” onun içindir ki projeden söz edemiyorlar.

AKP’ li Büyükşehir Belediye adayı Ekrem Yüce’ nin paylaştığı üzerinde ısrarla durduğu hafızalarda kalan bir tek projesi yok.

Ada Treni eylemi geçtiğimiz Cumartesi 16’ ncısı yapıldı, CHP’ li Kadın Kolları ısrarla yağmur, soğuk demeden Gar Binası önünde eylem yapmaktalar.

İktidar adına Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem Yüce tren merkeze gelecek “raylar ya üstten ya da alttan” türünden bir açıklama yaptı.

Dişe dokunur tek proje trenin merkeze gelmesi gibi duruyor. Geçmişte böylesi bir manzara yaşandı, seçim öncesi, TCDD yetkileri geldi, bugün olduğu gibi incelemeler yaptılar, benzeri açıklamalar yapıldı, ancak seçim bitti tren gelmedi.

Yani demem o ki benzeri sözlerle benzeri sonuçları yaşayabiliriz.

Ortada beka sorunu yok, ortada her geçen gün ekonomik kriz altında ezilen ve devleşen sorunlar yumağı var.

Bir an evvel çözüm bekleyen, yurttaşın yaşamına ilk elden temas eden sorunlar var. Şehir yaşamının içinden çıkılamaz boyutlara taşıyan sorunlar var ve çözümü yerel yönetimlerce sağlanacak problemlerimiz var.

Seçimin adresinin değişimine imkân vermeden sağlıklı sonuca ulaşma yolunu zorlamalıyız.

30 yıla yakındır Uzman Hekimlik yapan insan yaşamına direk temas eden Cihan Kolip ve Kerem Erksoy’ un belediye seçimlerini kazanması bekayı nasıl tehdit edebilir.

İnsan yaşamından daha önemli ne olabilir.

Seçimi beka değil, mutfak sorunu belirler.