İMAN mektebinin öğrencileri olarak Ramazan ayında açlık, tokluktan daha lezzetli oldu elhamdülillah. Sofralar aile bireyleriyle şenlendi. Ezanla iftar edildi, ezanla oruç başladı. Hayat ezan merkezli yaşandı bu ay elhamdülillah.  Kulak, dudak ve kalp Kur’an’la ziynetlendi, saf gönüller saf bağladı camilerde. Hatimler teravihle tanıştı. Kadınlar ve çocuklar caminin ikliminden istifade etti hamdolsun. Cömertlik zirveye çıktı,  rüzgârla yarıştı, yağmur gibi kurak ve yoksul hanelere yağdı. Onun hazinesine güvenenler güneş gibi, hayırda gözlere ışık, kalplere sevinç saçtı, sofralara bereket saçtı elhamdülillah. Eller duada semaya, kalpler huzurla Rahmana, umutlar güvenle yüce yaratana bağlandı. Kuranın ve Orucun kaplama alanı bizi her yerde sardı ve sarmaladı. Daha sayamayacak kadar güzellikler yaşandı gönüllerde ve coğrafyamızda. Savaşlar, göçler, gurbetler ve ölümler azaltmadı onun sevincini.

İmanla amel buluştu. Geceyle gündüz kullukta barıştı. Her şey sevindi, gülümsedi ve kalplere neşe doldu. Hiçbir ay ve gün onunla boy ölçüşemedi.

Sayılı günler bu gün bitti. Fakat bize getirdiği iki emanet ve hediyesi nasibimiz oldu. Resulüllahı tanımak ve Kur’an’a kucak açmak. Soframızda ki hurmalar, camilerde ki teravihler, fitreden fıtrata kadar her şey Resulün sünnetiydi.  İslam’ı ondan öğrendik, sevmeyi ve affetmeyi, infakı ve ihsanı ondan öğrendik. O bizim kulluk muallimimizdi. Salat ve selam ona Ya Rab.

Şimdi ise hamdetmek, sevinmek ve Allahu Ekber demek zamanıdır. “Allah bizi ve sizi bağışlasın” diyerek birbirimize sarılmak ve tebrikleşmek zamanıdır.  Fıtratımıza dönüş olan bayramımız mübarek olsun. Hayatın gayesinin yeme içme değil, imsak ve infak olduğunu öğreten bayramımız mübarek olsun. Öpülen eller, sevindirilen çocuklar ile kavuştuğumuz bayramımız mübarek olsun.

Bayram, iman ve İslam da sebatın ödülüdür. Ayaklarımızın ve kalbimizin imanda sebatıyla kavuştuğumuz günümüz mübarek olsun. Sofralarımızın ve rahlelerin nurla dolduğu bayramımız mübarek olsun. Hiçbir ödül bizi bu kadar sevindiremezdi. Şimdi yaşadığımız güzelliklere hamd etme ve kullukta sebat etme günlerinin yol başındayız. Bu tükenmez sevgi bir kalbe yerleşmişe artık ondan ayrılmak mümkün değildir.

Bayramdan sonra ki hayatımız günahlarla mateme dönmesin, gafletle ızdırap vermesin, şirk, nifak ve batılla karanlığa düşmesin aziz dostlar.

Her şeyi değerli kılan, Allahın sevgisini en başa yazmalıyız. O sevgiyle elçisinin izinde gitmektir. Sönmeyen sevgi imandır, batmayan sevgi İslam’dır, heder olmayan sevgi kulluktur. Kavuşturan sevgi duadır.

Nebî şöyle buyurmuştur: “Üç haslet vardır; bunlar kimde bulunursa o kişi, imanın tadını tadar: Allah ve Resul’ünü, bu ikisinden başka her şeyden fazla sevmek. Sevdiğini Allah için sevmek. Küfre dönmeyi ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.” 

Sevgili Peygamberimizin duası şöyledir: “Allah'ım bize, sonunda küfür bulunmayan bir iman ve yakîn nasîb et!” Allah'ım imanı bize sevdir. Kalplerimizi imanla süsle! Küfrü, fıskı ve isyanı bize çirkin göster. Bizi doğruyu bulanlardan kıl. Allah'ım, bizi Müslüman olarak öldür, Müslüman olarak haşret, sâlihlere kat.

Kardeşlerim bu günden sonra ki hayatımızda ahlak ve muamelatımızla birbirimize bayram sevinci yaşatalım. Ailemiz de şiddete değil merhamete, nefrete değil sevgiye talip olalım. İslamın tevhid sancağını yüceltelim. Aklımızı ve gönlümüzü ihmal ve inkâr etmeyelim, zikrin bereketiyle tefekküre varalım. Takva sahibi olanlara örnek ve önder olalım.

Unutmayın ki; “Güzel kelimeler ancak Ona yükselir. Onu da iyi amel (ve hareket) yükseltir.”

Bayram namazında ki tekbirleri, hayatımıza taşıyalım ve iblis ile dostlarının burnu yerde sürününceye kadar cihada koşalım. Tezkiye ve temizlikten sonra kirlenmeyelim. Tevbe ve istiğfarda sebat ve istikamete önem verelim. İmandan sonra fasık ismi almayalım. Nefsimizin ve iblisin şerrinden kendimizi korumaya çalışalım. Manevi sicilimizi kirletmeyelim. Batıl hayat düzeninden, hak ve adalet düzenine adım atalım. Kazancımıza ve harcamamıza İslam’ı hâkim kılalım. İsraf ve cimrilikten uzak duralım. Allah’ın yardımıyla güzellikleri hayatımıza kolay kılalım.

Peygamber Efendimiz: “Ey insanlar! Selâmı aranızda yaygınlaştırın, yemek yedirin, akrabalık bağlarınızı gözetin, insanlar uyurken namaz kılın ki selâmetle cennete giresiniz.”