Şimdi CHP'lilere soruyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum, hastaneleri aynı çatı altına toplamaya çalıştığımızda nasıl engellemeye çalıştınız, unuttunuz mu- Hadi şimdi milletin karşısına çıkın da 'kötü oldu' diye konuşun'' dedi.
Sakarya Valiliğinin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret eden Akdağ, partililere hükümetin sağlık politikalarını anlattı.
İktidara geldiklerinde sağlık sektörünün çok kötü bir durumda olduğuna, devlet hastanelerinin kötü durumu nedeniyle de insanların özel muayenehanelere gitmek zorunda kaldığına dikkati çeken Akdağ, sağlık dönüşümünün Türkiye için atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.
Sağlık dönüşümünden ve AK Parti'den önce, insanların ellerini cüzdanlarına götürmeden işlerini yaptıramadıklarını belirten Akdağ, ''Köyde hayvancılık yapan insanımız hayvanını satacaktı değil mi- Bu parayı muayenehaneye, bıçak paralarına verecekti. İyileşirse hastanede rehin kalacak. Ölmüşse hastanenin morgunda rehin tutulacaktı. Bunları yaşadık biz'' diye konuştu.

-''Devlet hastanelerini bir kez daha ticarethaneye çevirttirmeyeceğiz'-'

Türkiye'de geçmiş dönemlerde insanların özel muayenehanelere gitmek zorunda bırakıldığına işaret eden Akdağ, bir daha böyle bir duruma müsaade etmeyeceklerini bildirdi.
''Biz asla ve asla bu milleti, bu izbe muayenehane merdivenlerinde anasını, dedesini alıp o merdivenlerden yukarı çıkarttırmayacağız' diyen Akdağ, şöyle devam etti:
''Üniversite hastanelerini bir kere daha ticarethaneye çevirttirmeyeceğiz. Bu konuda kesin kararlıyız. Devlet hastanelerini de bir kez daha ticarethaneye çevirttirmeyeceğiz. Devlet hastanelerinin, SSK hastanelerinin o bakımsız perişan haline biz bu milleti bir daha geri döndürttürmeyeceğiz. Ben şimdi CHP'lilere soruyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum, 'hastaneleri aynı çatı altına toplamaya çalıştığımızda nasıl engellemeye çalıştınız, unuttunuz mu-' Haydi şimdi milletin karşısına çıkın da 'kötü oldu' diye konuşun. Haydi çıkın söyleyin. O gün kanunu engellemeye çalışıyordunuz ya, Anayasa Mahkemesine gittiniz ya, kanun iptal edilsin diye. Hadi bakalım çıkın milletin karşısına da söyleyin. Eczanelerden vatandaşlarımız ilaç alsın diye yola çaktığımız zaman nasıl engellemeye kalkıştılar biliyoruz. Bugün Allah'a şükür istediğimiz bütün eczanelerden ilaçlarımızı alıyoruz.''
Devletin insanların sağlık hizmetini almasını sağlama sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Akdağ, insanların sağlık hizmeti için vergi ödediklerini ve bu hizmet için özel muayenehanelere gitmemeleri gerektiğini söyledi.
Bazı kesimlerin Tam Gün Yasası ile ilgili çeşitli eylemler yaptığını anımsatan Akdağ, şunları kaydetti:
''Bütün değerleri, öğretim üyelerini ve üniversitelerdeki meslektaşlarımı tenzih ederek bu işlerin içine karışan, asistanlarını bunlara karıştıran az sayıdaki kişiyi de şiddetle kınıyorum. 'Tam Gün Kanunu olmasın' diyorlar. Birileri Tam Gün Yasası'yla ilgili olarak muhalefetle iç içe, CHP ile işbirliği içinde. Her türlü engellemeyi yapmayı mübah görüyorlar bu halka. Ellerinden gelse hastanelerde hizmeti durduracaklar, 'grev' filan diye. 'Tam gün', bu muayenehanelerdeki çileyi ortadan kaldıran kanunun adı. Eskiden hastanede çalışan doktorun aynı anda muayenehane açma durumu vardı. Şimdi biz bunu ortadan kaldırdık. Eskiden o bir çile dönemiydi. Bir daha bu kötü günlere dönmeyeceğiz.''
Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi