Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ne demiş.

"Bizim, Almanca konuşan ve gençlere rol model olacak imamlara ihtiyacımız var"

Avusturya’da çıkan İslam ile ilgili kanunun ana teması bu. Avrupa’daki korku İslamofobia değil.

İslam’ın çok seri bir şekilde yayılması ve oradaki gençlerin Müslüman olmaları. Yani Avrupa’nın süratle İslamlaşması… Yapılan araştırmaya göre yalnız Avusturya’da Müslüman sayısı 500 binin üstünde olması kiliselerin işlevlerinin bitmesi, kiliselerin gençliği kuşatamaması, Pazar ayinlerinde bile müşteri bulamamaları.

İslamlaşma korkusu ve bunun önünü alabilmenin bir yolu kendi yetiştirdikleri Müslüman imamların liderliğinde kendi istedikleri şekilde bir İslam. 40 yıldır Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderdiğimiz görevlilerin ne kadar başarılı oldukları ayrı bir handikap. Bizim gençliğimizde ülkemize BARIŞ GÖNÜLLÜLERİ adı altındaki misyonerlerin her ay verdikleri raporlarla bugün Ortadoğu’daki halimizi hazırladılar.
Gizli Belgelerle Barış Gönüllüleri, Müslim Özbalkan'ın 1970 yılında Ant Yayınları'ndan çıkan araştırma, inceleme kitabıdır. Merak edenler eğer okursa belki nasıl bir plan ve programla hareket ettiklerini göreceklerdir. Ülkemizde 1961 yılında başlayan bu akımın meyvelerini bu gün toplamaktadırlar. Toplamaya da devam edecekler. Pekiyi biz 40 yıldır ne yaptık? Nasıl bir kadro ile bu olayı koordine ettik? Kimsenin bu mevzuda bir şey yapmadığı ortada... Devlet olmanın getirdiği ağır sorumluluklar vardır. Bizler her gün birtakım suni ve boş işlerle uğraşırken veya uğraştırılırken kimse boş durmuyor. Bu biline. İnsan yaptıklarından sorumludur. Fakat yapmadıklarından yaptıklarından daha fazla sorumludur. Çok yakında Avusturya taklitleri çıkacak ve Avrupa kendi imamlarını kendi yetiştirecek. Bizlerin de bir gün gençlere rol model imamlar yetiştirmek üzere bir çalışma içine girmesi ümidiyle…