Aşıkken verdiğiniz kararlara çok dikkat etmelisiniz. Özellikle verdiğiniz karar evlilikse…

Sevgi karşı tarafı tanıyarak oluşan bir duygudur. Fakat aşık olmak için karşınızdaki insanı tanımanız gerekmez. Zaman geçtikçe birini sevebilirsiniz fakat zaman geçtikçe birine aşık olabilmeniz güçtür. Çünkü aşk en başta gelişir. Hormonların yükselmesiyle de en üst dereceye yükselir.

Aşık olduğunuzda değişen hormonlardan dolayı beyin sapınıza kan daha az gider. Bu da bazı şeyleri görememeye, algıda zayıflığa, farkındalığın azalmasına, gözün bir nevi kör olmasına, dünyayı pespembe görmeye olanak sağlar.

Aşk coşkuludur. Kökeninde de iflah olmaz derecede arzu vardır. Karşılık bulduğunda kişide cesaret, özgüven, güç oluşturur. Aşık olan insanların davranışlarına bakın daha özgüvenli, daha cesur, daha gözü kara, daha atik olduğunu göreceksiniz.

Sağlıklı bir evlilik için çiftlerin birbirini tanıması mühimdir. Aşık olarak evlenen kişilerin evliliklerinin kısa sürmesinin sebebi budur. Aşık olduğunda kişilerin o coşkulu duygu seline kapılarak hayatlarını birleştirmeleri, birbirlerini tanıdıklarını sanmaları yapılan en büyük hatalardan biridir.

Eğer aşkınız azaldığında ki muhakkak azalacak aksi mümkün değil, aşkınız sevgiye dönüşmezse ilişkide çatışmalar ve soğumalar, uzaklaşmalar başlar. Bir evlilik kararı verilecekse veya ilişki hakkında karar verilecekse aşk evresinin geçmesini beklemek en mantıklı olanıdır. Sevgi evresinde yapılan evlilikler aşk evresinde yapılan evliliklere göre daha uzun sürelidirler.

İnsanlar kötü birine aşık olabilirler, kötü bir insanı sevemezler ama… Bu yüzden evlenmeye karar vermeden önce yaşadığınız aşkın sevgiye dönüp dönmediğini görmelisiniz. Aşk evresinde karşınızdaki insanda fark edemediğiniz davranışları fark etmeyi beklemelisiniz. Sizin hayatınıza neler kattığını eksisiyle artısıyla değerlendirebilecek düzeye gelmelisiniz.

Sevgilerimle…