İlgili kurum ve kuruluş yetkilileri ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bağımlılıkla mücadelede İlimizde 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve 2022 yılında planlanan faaliyetler ve projeler ele alındı.

“EK TEDBİRLER DE GÖRÜŞÜLDÜ”

Sosyal farkındalık projelerinin hayata geçirilmesi ve çocuklar ile gençlerin zararlı alışkanlık edinmelerini önlemek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile YEDAM temsilcilerinin birer sunum yaptığı toplantıda diğer kurul üyeleri de, sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalara dair bilgiler verdiler. Bugüne kadarki faaliyetler hakkında istatistiki bilgilerin de ele alındığı toplantıda ayrıca kurul üyeleri, bundan sonra alınacak ek tedbirlere dair görüşlerini de dile getirdiler.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TERÖRLE MÜCADELE KADAR ÖNEM ARZ EDİYOR”

Bağımlılıkla mücadeleyi terörle mücadele kadar önemsediklerini dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Toplumun tüm bireylerini yakından ilgilendiren bağımlılıkla mücadelede her kurumumuza, her birimimize, her ferdimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Bu konu yalnızca mülki idare amirlerini ya da sadece emniyet güçlerimizi değil, ildeki tüm kurum, kuruluş ve STK’larımızı da yakından ilgilendiriyor. Mücadele ederken elbette ilk önce bunların teminini önlemek gerekiyor, ancak bununla birlikte özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı bu konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek de bir o kadar hayati önem taşıyor.

“ETKİN MÜCADELE KONUSUNDA YOĞUN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Sakarya’mızın bulunduğu coğrafi konumu düşünürsek, bağımlılık yapan maddelerin trafiği konusunda da daha dikkatli olmamız gerektiği bir gerçektir. Bu konuda hem Emniyet hem de Jandarma teşkilatlarımız ile birlikte işin arz kısmını önlemek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Son birkaç yıldır zaten bu konuda güvenlik güçlerimiz çok başarılı operasyonlara imza attılar. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla yine özellikle zehir tacirlerine İlimizde geçit vermeyeceğimizi açık açık ifade etmek istiyorum.

“ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN HAYATINA DOKUNABİLMELİYİZ”

Bağımlılıkla mücadelede bizler arz kısmını önlemede çalışmalarımızı yürütürken, talebin ortadan kaldırılması için de her bireyin hayatına dokunmak zorundayız. Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın hayatını olumsuz yönde etkileyecek bu tür alışkanlıkların önüne geçmek için onların boş vakitlerini yararlı bir şekilde dolduracakları sosyal faaliyet alanları oluşturuyoruz. Her şeyin başı eğitim olduğuna göre, bu konuda da yarınımızın teminatı çocuklarımızın hayatlarının her anına dokunma ve sağlıklı bir nesil yetiştirme gayretindeyiz.

“GENÇLERİMİZİ HER YÖNDEN İYİ YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ”

Gençliğimizi milli, manevi, bilimsel yönden ve değerler yönünden donatmamız gerekiyor. Gençlerimizin her iki cenahta da iyi yetişmeleri noktasında bu enstrümanları nasıl iyi kullanmamız gerektiğine, nasıl iyi değerlendirebileceğimize ve hayatımıza nasıl tatbik edebileceğimize bakmamız ve odaklanmamız lazım. Uzun zamandır insanlığın gündemini meşgul eden uyuşturucu ve benzeri hastalıkların, gün geçtikçe insanlığı etkileme kabiliyeti artıyor. Dünya geneline baktığımız zaman bunun gençleri etkileme oranının ne kadar yüksek olduğunu görebiliyoruz. Adeta bir terör örgütüyle mücadele etme konseptinde, anlayışında mücadelesini bütün kesimleriyle; devlet kurumlarıyla, ildeki aktörlerle birlikte bütün imkânları seferber etmiş durumdayız.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE DİĞER KURUMLARIMIZLA ÖNEMLİ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Özellikle İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz; SporSakarya, SanatSakarya, YetenekSakarya gibi projeler kapsamında her öğrencimizi bir spor dalıyla, bir sanat dalıyla tanıştırmak, yeteneklerini keşfetmek ve onların hayatlarını bu gibi aktivitelerle daha anlamlı hale getirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin bu projelerle ve doğru hamlelerle hem kendilerini geliştirmelerini sağlamak hem de iyi birer sporcu ve iyi bir sanatçı olmalarını hedefliyoruz. Ne kadar erken yaşta yeteneklerini keşfedip doğru alanlara yönlendirebilirsek ve ona uygun donatabilirsek, geleceğe o kadar güvenle ve ümitle bakabiliriz.

“STK’LARIMIZIN ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Yeşilayımızın, derneklerimizin, vakıflarımızın, odalarımızın da içerisinde bulunduğu sivil toplum örgütlerimizin bu konudaki çalışmaları ve faaliyetlerini destekleyerek, yapılan her çalışmayı yakından takip ediyoruz. Çok güzel bir işbirliğimiz var. İşte bu inançla; vatandaşlarımıza ve özellikle çocuklarımıza zararı dokunan ve insan hayatını, aile hayatını, toplum hayatını çok derinden etkileyen bağımlılıkla mücadelede, şehrin tüm aktörleri ile güçlü bir işbirliği içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Bağımlılıkla topyekûn mücadele etmeye devam edeceğiz İnşallah” dedi.

Madde Bağımlılığı ile ilgili oluşturulan kurulun çalışmalarını, faaliyetlerini ve projelerini çok önemsediklerini dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, toplantının sonunda kurul üyelerine çalışmalarında başarılar temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi