Karantina altına alınan ve Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları mahalleyi yerinde görmek, ihtiyaç ve talepleri dinlemek amacı ile beraberinde eski il genel Meclisi üyesi Mahmut Nedim Alkan ile birlikte mahalleye giden Hendek AK Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, “Devletimiz tüm gücüyle yanınızda, tereddüt etmeyin” dedi.

MAHALLENİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI POLİS KONTROLÜNDE

Mahalleye intikal eden ilçe başkanı Baykal, sağlık kurulu kararı istikametinde alınan karantina nedeni ile sağlık ekiplerince doğabilecek salgın nedeni ile girilmemesi yönünde uyarıldı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis tarafından kurulan barikat önünde mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı ile görüştü.

Baykal, “Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her bireyin insanca yaşama hakkı vardır. Ülkemizde hiçbir vatandaşımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmaz. İlçemizde ikamet eden Roman vatandaşlarımızda bizlerle aynı haklara sahip Türk vatandaşlarıdırlar. Kaldıki bizler ilçemizin sosyal yaşantısının her alanında Roman vatandaşlarımızla kardeşcesine yaşamaktayız. “ dedi.

SAĞLIK EKİPLERİMİZİN VE DEVLET YETKİLİLERİNİN UYARILARINA UYALIM

Baykal; “ Sizleri muzdarip olduğunuz Covid-19 pandemisi karşısında devletimiz üstüne düşeni yapacaktır. Sizler de bizler gibi sağlık kurulu ve devlet makamlarının uyarılarına uymalı, tedbirler istikametinde yaşamınızı idame ettirmelisiniz. Filyasyon ekiplerimiz mahallenize gelerek gerekli kontrolleri yapacaklar, ihtiyaç duyduğunuz yardımlar temin edilecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. “ diyerek konuyu yakından takip ettiğini ifade etti.

MUHTARDAN BİLGİ ALDI

İlçe başkanı Baykal, mahalle muhtarı Aydın Demirci’den mahallede yaşayan vatandaşların sayıları, covid-19’a yakalanan vatandaşların sayıları, mahalle halkının acil ihtiyaçlarının neler olduğu yönünde bilgi aldı. Muhtar Aydın, mahallelerinde görülen ve karantinaya alınmaya sebep olan Covid-19’un mahalle sakinlerinden denize giden vatandaşların mahalleye dönmesi ile baş gösterdiğine dikkat çekti ve; “ muhtemelen bu hastalık denize giden vatandaşlarımızdan yayıldığını tahmin ediyoruz. Ancak en doğru karar sağlık ekiplerimizin yapacakları kontrollerin sonucunda ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi