2021 yılının son aylarında Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yaptığı basın açıklamasında Sakarya semalarında eşi benzeri görülmemiş bir şekilde polis dronelerinin havalanacağını belirterek emniyet teşkilatında bir devrim olacağını söylemişti.

BASKIN YİYENLER YAKALANDI

Edinilen bilgilere göre  2 eve yapılan baskında evin balkonundan atlayarak polisten kaçan kişiler droneler tarafından tespit edildi. Balkondan atlayarak polisten kaçmayı düşünen zanlılar karşılarında siren çalan ve teslim ol çağrısı yapan droneleri görünce ellerini havaya kaldırarak teslim oldu.

BİSİKLET VE MOTOSİKLET HIRSIZLARI YAKALANDI

Şehirde bisiklet ve motosiklet çalan şahıslar,  polisten kaçtıklarını düşündükleri sırada karşılarında yine siren sesi eşliğinde teslim ol çağrısı yapan droneleri görünce afalladı. Bisiklet ve motosiklet çalan 3 şahsın droneler aracılığıyla durdurularak yakalandığı öğrenildi.

UYUŞTURUCU MADDE KULLANAN 15 ŞAHIS YAKALANDI!

Vatandaşların ihbarı sonrası harekete geçen polis ekipleri ilk olarak özel yapım gece görüşlü droneleri havalandırarak metruk binalar içerisine gönderdi. Bu şekilde 15 şüpheli droneler kullanılarak yakalandı.

MAGANDALAR YAKALANDI!

Şehirde bir çok olayı çözüme kavuşturan droneler, şehir merkezinde de ara ara havalandırılıyor. Özellikle hafta sonlarında şehir merkezindeki düğün konvoylarını takip eden özel droneler havaya ateş açan 5 şahsı tespit etti. 

OPERASYONLARINDA KULLANILACAK!

Medyabar'ın edindiği bilgilere göre dronelerin ilk kullanımlarında başarılı olduğu ve yakın zamanda halk arasında "baba operasyonlar" olarak bilinen ''Narkotik ve Terör'' operasyonlarında kullanılacağı öğrenildi. Türkiye'ye örnek olacak şekilde drone filosunu kullanan Sakarya Emniyeti'nin bu başarısı gözlerden kaçmadı.

Editör: Haber Merkezi