Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Sedat Peker, Deli Çavuş isimli Twitter hesabı üzerinden açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sedat Peker, Ankara’da bir Cumhuriyet Savcısı’nın kendisi hakkındaki bir soruşturma üzerine görevden alındığı iddiası üzerine gazeteciler ve siyasiler üzerine açıklamalar yaptı.

Peker, merhum Başbakan Mesut Yılmaz’ın kumar oynama görüntülerine sahip olması sebebiyle tahliye edildiğini ve üzerine de beş milyon dolar para aldığını öne sürdü. Paranın aktarılmasında akrabası olduğunu söylediği ve muhalefetin ‘5’li çete’ den biri olarak tanımladığı Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz ile Zafer Salman‘ın aracılık yaptığını iddia eden Peker, konuyla bağlantılı yeni bir açıklamada bulundu.

İddialardaki beş milyon dolar ile SimTel’i satın almasının ardından ‘Şirketi ne yaptın’ sorusu üzerine Peker,  “Fenerbahçe’nin altyapısında yöneticilik yapan Davut Dişli ve Mehmet Karasu’ya verdim. Ancak para almadım” dedi.

Dişli ve Karasu’dan şirkete karşılık olarak ‘hayırda’ bulunması istediğini  söyleyen Peker’in konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

“1- 40 yaşından genç kardeşlerim, o kadar şey anlattım. Bazı arkadaşlarımız, Reis peki SimTeli ne yaptın diye sormuşlar. Onu da anlatayım. O tarihlerde Fenerbahçe’nin altyapısında yöneticilik yapan Davut Dişli ve Mehmet Karasu’ya verdim. Ancak para almadım. “Rize’deki

2-… bütün devlet hastanelerini baştan aşağı yenileyin, özel hastane gibi lüks olsunlar, ayrıca da her ay maddi durumu olmayan insanlara benim adıma 25 buzdolabı, 25 çamaşır makinası daha doğrusu tüm ürünlerden 25’şer tane hediye edin” dedim. “Sizden para istemiyorum.

3-… Sizin de ekonomik durumunuz güçlensin”diye belirttim. Tabi o zaman şimdiki gibi hiç biri zengin değildi. Para bendeydi. Kıymetli kardeşlerim, maaşı namusu kadar olan gazeteciler Türkiye’nin en zengin iş adamları olan bu 2 arkadaşı arasın Sedat Peker doğru mu

Editör: Haber Merkezi