Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla ilk 6 ayda  yapılan operasyonel çalışmalarda toplam 193 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Adli makamlara sevk edilen 15 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 13 şüpheli ise adli kontrol kararı uygulandı.

FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak  13) şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 9 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 5 şüpheliye de adli kontrol kararı uygulandı.

 DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak 4  şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, adli Makamlara sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Ayrıca 6 şüpheliye adli kontrol kararı uygulandı.

PKK/KCK bölücü terör örgütü ile ilgili olarak 12 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış, adli makamlara sevk edilen 2 şüpheliye adli kontrol kararı uygulandı.  

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü  terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen mücadeleye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi