Olay, Hendek ilçesinde meydana geldi. Kendilerine kurban seçen dolandırıcılar Hendek'te 71 yaşındaki kadını arayarak adının Organize bir suça karıştığını, kendisinin bu suçtan kurtulması için asıl suçluların yakalanması gerektiği ve bu operasyonda kullanılması içinde evde bulunan para ile mücevherleri eve gelip alacaklarını söyledi.

Kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanan 71 yaşındaki kadın, kendisine  operasyonun çok gizli olduğunu diğer polisler dahil hiç kimseye söylememesi tembihi de yapıldığı öğrenildi.

ÇALIP GİTTİLER!
Yaşlı kadını kurban seçen ve telefonda kandıran dolandırıcılar, Hendek ilçesine gelerek Toplam 500 bin lira değerindeki Altın, Döviz ve Türk Lirasını aldı. Aradan geçen zaman sonrasında konuyu öğrenen emniyet mensupları dolandırıcıların peşine düştü.  

3 BİN 500 ARAÇ TEK TEK İNCELENDİ!
Konuyu araştıran Sakarya Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Güvenlik Kamerası ile Sakarya iline giriş çıkış yapan 3 bin 500 Araç tek tek incelendi. İnceleme sonrasında polis ekipleri şüphelinin polislere yakalanmamak için sürekli Kıyafet ve Ticari Taksi değiştirdiğini tespit etti. Ayrıca ekipler yaptıkları çalışmalarda şüphelinin eşgali ile kullandığı 3 farklı ticari taksiyi de tespit etti..

ANKARA'YA GİTMİŞ!
Şüphelinin ve Taksilerin hareketlerini adım adım izleyen Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri Şüphelinin kimliğini de tespit ederek, Sakarya'dan dolandırdığı para ve Mücevherleri alarak Ankara iline gittiğini belirlendi.

Şüphelinin yakalanması için Sakarya'dan harekete geçen ekipler tarafından Ankara ilinde belirlenen adrese gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu; A. B. , (42) isimli şahıs kıskıvrak yakalandı.

İşlemleri için Sakarya'ya getirilen şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından çıkartıldığı Adli Makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi

Editör: Haber Merkezi