Olay, 4 Nisan 2021 tarihinde Kocaeli'de meydana geldi. İstanbul'dan Hatay'a gitmek için evden kaçan 15 yaşındaki E.Z.İ. isimli kız çocuğu, Kocaeli'de M.C. isimli şahsın tırına bindirildi. İddiaya göre E.Z.İ., tır içerisinde 3 şüphelinin cinsel istismarına maruz kaldı, olaydan 4 gün sonra ise Körfez ilçesinde bırakıldı. Olayın ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan tır şoförü M.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan muayenelerde E.Z.İ.'nin cinsel istismara uğradığı tespit edildi.

Hakkında, 'Zincirleme şekilde özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek', 'çocukları fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismarı' suçlarından dava açılan M.C.'nin, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. M.C. ile birlikte genç kıza istismarda bulunduğu iddia edilen O.D. ve Ü.M.'nin de Gebze’de açılan dosyaları mevcut dosya ile birleştirildi.

Salonda tutuklu sanık M.C., tutuksuz sanıklar O.D., Ü.M. ile taraf avukatları hazır bulunurken, E.Z.İ. ise İstanbul Adliyesi Adli Görüşme Odasından (AGO) duruşmaya bağlandı.
Olay günü evden kaçtığını söyleyen otizmli E.Z.İ., yolda yürüdüğü esnada şoför M.C.'nin kendisini zorla tıra bindirdiğini söyledi. E.Z.İ., "Bana 'Sen benim esirimsin' dedi, 

Savunması için söz hakkı verile M.C. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "E.Z.İ., kendi isteğiyle arabaya bindi, 18 yaşında olduğunu söyledi. Onun rızasıyla ilişkiye girdim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Cuma gece saat 01.00 sıralarında onu arabaya aldım cumartesi günü ise bıraktım" diye konuştu.

Sanık Ü.M. de M.C.'nin kendisine video attığını ifade ederek, "M.C. bana kızın *** videosunu attı. Hayat kadını olduğunu söyledi. Kızla birlikte oldum, M.C.’nin hesabına 50 TL attım" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık M.C.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi