Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, sanık S.Y. hakkında, "cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 9 yıldan az olmamak kaydıyla, "cebir kullanarak cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıldan 10 yıl 6 aya ve "tehdit" suçundan 9 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, müşteki M.K'nin olay günü gece saatlerinde evine gitmek üzere sanık S.Y'nin şoförlüğünü yaptığı minibüse bindiği ve aracın arka kısmında bulunan kapının yanındaki koltuğa oturduğu belirtildi.

İŞTE O İFADE

Erenler ilçesi Yunus Emre Parkı yakınında aracı durduran sanığın ışıkları kapatıp kapıları kilitlediği aktarılan iddianamede, M.K'nin elindeki telefonu alıp ön koltuğa attığı, devamında da taciz ettiği müştekinin direnmesi üzerine arbede yaşandığı kaydedildi İddianamede, sanığın, darbettiği M.K'nin ellerini şalla bağladığı, bu sırada genç kızın bağırarak sesini dışarıya duyurmaya çalıştığı anlatılarak, daha sonra S.Y'nin aracı tekrar çalıştırarak bir otelin yakınındaki tır parkına gittiği ifade edildi. Burada aracı park ettikten sonra tekrar minibüsün arkasına geçen sanığın, şalı çözmeyi başaran müştekinin ellerini bu sefer plastik kelepçeyle arkasından bağladığı aktarılan iddianamede, S.Y'nin, müştekiyi ilk olarak elbiselerinin üzerinden taciz ettiği daha sonra da kıyafetlerini çıkararak cinsel saldırı girişiminde bulunduğu ancak müştekinin karşı koyması üzerine bu eylemini gerçekleştiremediği vurgulandı. İddianamede, aracı tekrar hareket ettiren sanığın, "Arkana bakarsan, birine söylersen seni bulur öldürürüm, hayatını karartırım." dedikten sonra genç kızı ara sokakta bıraktığı belirtilerek, M.K'nin olayı anlattığı ailesinin şikayetçi olması üzerine yapılan kamera takip ve incelemesinin ardından eylemi gerçekleştiren kişinin S.Y. olduğunun tespit edildiği ve genç kızın zanlıyı teşhis ettiği kaydedildi. Tutuklu sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı

TACİZCİ ŞOFÖR İÇİN İSTENEN CEZA!
Genç kıza kabusu yaşatan minibüs şoförü Serdar Serkan Y. hakkında istenen ceza belli oldu. Hazırlanan iddianamede, Serdar Serkan Y. hakkında "cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 9 yıldan az olmamak kaydıyla, "cebir kullanarak cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıldan 10 yıl 6 aya ve "tehdit" suçundan 9 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

- Olay

Üniversite okuduğu İstanbul'dan 28 Kasım 2022'de Sakarya'ya gelen M.K. (21), gece saatlerinde evine gitmek için bindiği şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförü tarafından alıkonulduğu iddiasıyla şikayette bulunmuş, gözaltına alınan minibüs sürücüsü S.Y, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Editör: Haber Merkezi