Sakarya'nın Akyazı ilçesi Alaağaç Mahallesinde cumartesi günü yaşanan olayda, mezarlık tarafından silah sesi duyan vatandaşlar mezarlığa gittiklerinde silahla vurulmuş bir kişiyi buldu.
İhbar üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ambulansı ayağından vurulan kişiyi Akyazı Devlet Hastanesine kaldırdı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı.

Ayağından vurulmuş haldeki yaralının isminin Vedat M. olduğu öğrenildi. Tedavisi devam eden Vedat M.'nin kendisini kimin vurduğunu bilmediğini söylediği öğrenilirken jandarma saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

YARALININ KİMLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Sır dolu yaralanma olayıyla dikkat çeken Vedat M.'nin kimliği de şaşırttı.
Vedat M. isimli şahıs, iki yıl önce sosyal medyada HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında yaptığı paylaşımla Türkiye gündemine oturmuştu.
Vedat M., tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş için twitter'da açılan etikete eşi Başak Demirtaş hakkında hakaretler yazmıştı.

SAKARYA'DA TUTUKLANDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Vedat B., 16 Haziran 2020'de tutuklanmış, ertesi gün de ev hapsi diye bilinen adli kontrol tedbiriyle serbest kalmıştı.

İSTANBUL'DA YARGILANIYOR

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Vedat M’nin İstanbul’da ikamet ettiği gerekçesiyle soruşturma dosyası için görevsizlik kararı vererek suçun işlendiği İstanbul’a gönderdi.
Paylaşım yapıldıktan 4 ay sonra soruşturmayı tamamlayan Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Vedat M. hakkında “Suç işlemek için alenen tahrik etme” ve “Bir kişiye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde alenen hakaret” suçlarından 9 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.
Vedat M.'nin yargılanmasına devam ediliyor.

Editör: Haber Merkezi