Bu sabah saatlerinde Pamukova ilçesi Yenice Mahallesi Muharrem Çoğal Sokak'ta meydana gelen olayda 2'si polis 12 kişi zehirlenmişti.

Edinilen bilgilere göre, hurdacıda çalışan bir kişi içerisinde kimyasal madde bulunduğu iddia edilen tüpü boşaltmak istedi. Daha sonrasında tüpü, ilçeden geçen kanal kenarına attı. Bölgeden geçmekte olan vatandaşlar kokudan etkilenerek hastaneye başvurmuştu. Olay sonrası AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tüplerin atılı bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Muharrem Çoğal Sokak ve Yenice Mahallesi Mezbaha yanı ana hendek kenarında ölçüm yaptılar. Yapılan ölçüm ve incelmede tüplerin atılı olduğu sulama kanallarında canlı ölümlerine rastlandı. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri sulama kanalı içindeki balık ile kurbağaların öldüğünü belirlemesi üzerine , sulama kanallarından numune aldılar. Bölgedeki ağılda kanaldan su içtikten sonra hastalanan 8 küçükbaş hayvandan da kan örneği alındı. Çevredeki hayvan yetiştiricilerine, buralardan su içirilmemesi konusunda uyarı yapıldı. AFAD ekiplerinin güvenlik kordonuna aldığı noktalardaki 3 tüpün, özel bir firma tarafından taşınarak imha edileceği öğrenildi.  Tüplerin sulama kanallarına atılmasına ilişkin ise A.Y. ve M.Y. hakkında gözaltı kararı verildi. Gazdan etkilendikleri için hastanede bulunan iki şüpheli, tedavilerinin ardından emniyete götürülecek. 

Öte yandan temizlik yapılması için geçici süreyle kapatılan Pamukova İlçe Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Editör: Haber Merkezi