Geçtiğimiz hafta pazartesi sabahı Pamukova'da meydana gelen kazada, D-650 kara yolunda Adapazarı istikametine seyir halindeki Nuri Ş'nin idaresindeki otomobil önce yol kenarındaki kaldırıma, sonra da durağa çarptıktan sonra takla atarak durabildi.

Olayda durakta servis bekleyen 30 yaşındaki Hasan Yıldız otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Bölgedeki Yüksek Hızlı Tren Hattı inşaatında görev yapan inşaat mühendisi Hasan Yıldız'ın cenazesi memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

SÜRÜCÜ SERBEST KALDI, ACILARI KATLANDI

Takla atan otomobilde iki kişiyle birlikte yaralanan sürücü Nuri Ş. ise tedavisinin ardından çıkartıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.
Henüz 1 yaşında çocuğu olan Hasan Yıldız'ın ölümü ailesini yasa boğarken, sürücünün serbest bırakılması da ikinci acıları oldu.
Şanlıurfa'da yaşayan acılı aile, tepkilerini Kanal D habere anlattı.

"OĞLUMLA TEK BAŞIMA KALDIM"

Servis beklerken otomobil çarpması sonucu ölen Hasan Yıldız'ın eşi Seda Yıldız, "Bir yaşında oğlumla tek başıma kaldım. Buna sebebiyet verenler şu anda dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bir ölüme sebebiyet veren, bir çocuğu babasız bırakan kişilerin, bir aileyi bir yuvayı dağıtan kişilerin cezasız kalmasını istemiyorum" dedi.
Baba Mahmut Yıldız da, "Bu adam elini kolunu sallaya sallaya bir gün dahi ceza almıyor" diye konuştu.

ÇOCUĞUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKLARDI

Acılı annesi Elif Yıldız ise, "Yandım yandım yavrum. Ne olursunuz adalet. Allah rızası için yavrum. Biz oraya doğum günü yapmaya gidecektik. 24 Ağustos doğum günüydü bebeğimizin. Sadece hukuk, adalet... Başka hiçbir şey istemiyorum " diyerek feryat etti.

OLAY YERİNDE FREN İZİ YOK

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren avukat Muhammed Mesud Yıldız da, " Araç yüksek bir hızla kaldırımla beraber durağın içine giriyor. Olay yerinde herhangi bir fren izi söz konusu değil. Tamamen kontrolsüzce oluyor" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Hasan Yıldız'ın ailesi ve sevenleri, duruma isyan etmekle kalmayıp seslerini duyurmak için her yolu deniyor. Sosyal medyada geniş bir kitlenin katıldığı kampanya başlatan sevenleri, #hasanyildizicinadalet etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Paylaşımlarda Sakarya Valiliği, Medyabar, İçişleri Bakanlığı ve Bakan Süleyman Soylu da etiketleniyor.

Editör: Haber Merkezi