Olay, 3 Ağustos 2021 tarihinde İzmit ilçesinde bulunan bir eğlence mekanında meydana geldi. İddiaya göre, eğlence mekanına Sapanca'dan giden bir grup ile işletme sahibinin ortaklarından Birol Kibar arasında tartışma yaşandı. İki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından Birol Kibar, Zekeriya Ş., Bahadır Y. ve Ferdi F. yaralandı. Birol Kibar hayatını kaybetti, olaya karışan Sapanca grubundan Muharrem Ş., Zekeriya Ş., Bahadır Y. ile Ferdi F. ve Yusuf C. isimli şahıslar ise gözaltına alındı. Ferdi F. ve Yusuf C. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Muharrem Ş., Zekeriya Ş. ve Bahadır Y. de tutuklandı.

“ATEŞ AÇTI”

Tutuklu sanık Bahadır Y. de, olay günü Ferdi F.'nin kendisine küfür ettiğini belirterek, "Zekeriya odadan çıkarken Ferdi'nin bana küfür ettiğini fark ettim. Ben de dayanamayıp kendisine kafa attım ve aramızda bir arbede oldu. Zekeriya Ş. beni tuttu ve 'Uzatmayın, terbiyesizlik yapmayın' diyerek bana kızdı. Bu esnada Birol Kibar 'Hepinizi öldüreceğim, benim kardeşime nasıl vurursunuz?' şeklinde ifadelerde bulundu. Bize doğru silahını doğrultarak ateş etti. Kaçmak isterken o esnada kalbimin iki parmak altından vuruldum ve mermi arkamdan çıktı. Bu esnada yere düştüm ve silah sesleri gelmeye devam etti ancak kafamı kaldırıp bakamadım. Olay yerinde bana küfür edildiği için zoruma gitti. Sadece bir kafa attım ve tutuklandım" şeklinde konuştu.

"ALKOLLÜ VE SİNİRLİYDİ”

Duruşmada tanık olarak dinlenen işletme sahibi Mesut K. ise şu ifadeleri kullandı; “Birol yanıma geldiğinde çok alkollü ve sinirliydi. Ben koltukta yatarken amcasının oğlu M.K.'yi görüntülü aradı. M.K.'yi cezaevinde diye biliyorum. Birol, kuzeni M.K. ile konuşurken 'Muharrem ve Zekeriya'nın kafasına bu akşam sıkacağım. Zekeriya sürekli senin ortağın olduğunu söylüyor' şeklinde ifadelerde bulundu. M.K. ise Birol'a sakin olmasını Zekeriya ile aralarında ticaret olduğunu, kendisi ile konuşması için çağırmasını istedi. Benim kolumda serum vardı, Birol’a sakin olmasını söyledim ve tartışmayı kaldıramayacağımı söyleyerek ofisten ayrıldım. Sonrasında gerçekleşen olayları görmedim.”

Editör: Haber Merkezi