Hendek Jandarma ekipleri aldıkları bir istihbarat sonrasında bahse konu olan Kalayık mahallesini ablukaya aldı. Kalayık mahallesi mezarlık mevkiinde saklanmaya çalışan beyaz renkli kasalı bir aracı ((54 AGP 644) içindeki üç kişi, Gökhan T.( 37)-Murat G.(39) ve Rıdvan T.( 33) isimli şüphelileri  çaldıkları 1500 metrelik enerji ve iletişim kablosu ile gözaltına aldı.  Şüphelilerin bugün mevcutlu olarak adli makamlara teslim edilecekleri öğrenildi. 

AYNI KİŞİLER YAPMIŞ
Bir diğer kablo hırsızlığı da ilçemiz Servetiye mahallesinde  Türk Telekoma ait  telefon ve internet kablolarının çalınması olayı ile ilgili olarak Türk Telekom Yetkilisi A.Ö. tarafından jandarmaya , IP’nin kesilmesi ve sistemlerden düştüğü gerekçesi ile hırsızlık ihbarında bulunuldu. İhbarı alan Hendek Jandarması  bahse konu olan alana gittiğinde  yapılan kontrollerde Türk Telekoma ait hatların 400 metresinin  ( 150x05 lik kablo) )kesildiğinin tespiti üzerine daha büyük kuvvet ve personelle  olay mahallinde incelemelerde bulundular. 

Jandarma Kalayık mahallesinde gözaltına aldıkları üç kablo hırsızının Servetiye mahallesindeki internet kablo hırsızlığınıda kendilerinin gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi