Erenler İlçesi Çaybaşıyeniköy Mahallesinden T.K, Ş.Y. ve H.Y'ın evlerinde ve depolarından meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından jandarma ekiplerine ihbar edildi.  İhbar üzerine harekete geçen Erenler İlçe Jandarma Komutanlığına ait asayiş timleri tarafından olay yerinde yapılan inceleme sonucunda olay yerini gören kamera görüntülerinden dördü çocuk yedi şüpheli erkek şahıs tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 9 Aralık tarihinde başlatılan takip sonrasında, olayların içerisinde olduğu düşünülen Erenler-Çaybaşıyeniköy mahallesinde ikamet ettikleri tespit edilen A.A., F.K., F.T., A.D.,  E.K. ve A.M.K. üçü çocuk yaşta 6 şahıs kısa sürede yakalanmıştır. E.M. isimli şüphelinin aranmasına ise devam edildi.

10 BİN TL'LİK HIRSIZLIK

İfadelerin de çalıntı malları toplamda 10 bin 305 TL para karşılığında (fındık, ceviz, ıhlamur televizyon) satmış olduklarını beyan etmeleri üzerine çalıntı malları satın alan adreslere gidilerek çalıntı mallar rızaen teslim alınmış ve sahiplerine teslim edilmiştir. Şüpheliler Jandarmadaki işlemlerinin ardından 10 Aralık 2021 tarihinde mevcutlu olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına, Suça Sürüklenen Çocuklar ise Çocuk Savcılığına sevk edilmiştir.
Şüpheli şahıslardan A.M.K. savcılık tarafından, diğerleri sevk edildikleri mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardır

Editör: Haber Merkezi