Sakarya’da yaşayan Çiğdem B. isimli kadın, bir süre önce boşandığı eşi tarafından bıçakla alıkonulduğunu iddia etti. Mahkemenin verdiği karar sonrası eski eşinin sadece ev hapsi alması üzerine yaşadığı korkuyu sosyal medya üzerinden paylaşarak yetkililere seslendi. Kısa sürede Sakarya'nın gündemine oturan konuya cevap gecikmedi.

Çaresiz kadının yardım isteğini duyan AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek de Çiğdem Bozkurt için harekete geçti. Vali Çetin Oktay Kaldırım başta olmak üzere şehir protokolü ile görüşen Milletvekili Atabek, kadının koruma altına alınmasını söyledi. Kadına ulaşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri kendisini koruma evlerine götürme teklifinde bulundu. Genç kadın ise koruma evlerinde özgürlüğünün kısıtlanmasından ziyade şahsa elektronik kelepçe takılması isteğini dile getirdi.  Ayrıca Sakarya Cumhuriyet Başsavcığının kadınının eski kocasına verilen ev hapsi cezasına itiraz edeceği bilgisine ulaşıldı.

Yaşanan durum üzerine Sakarya Başsavcılığı ve valilik mahkemeye itiraz dilekçesi vererek konunun takipçisi oldu. Verilen talimatlar doğrultusunda güvenli eve yerleştirilen Çiğdem B., sosyal medya hesabından kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Ç.B. sosyal medyasından, “Yanımda olan, arayan, soran herkese, kolluk kuvvetlerine, valimize çok teşekkür ediyorum. Videom çok ses getirdi, çok da yardımcı oldular. Konuyla ilgili itirazlarda bulunuldu, güvenli bir eve yerleştirildim. Şu an da iyiyim çocuklarımla birlikte hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi