Yaz aylarının gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Konaklama için online tatil sitelerini tercih edenlerin yanı sıra sosyal medya üzerinden açılan işletme hesaplarından da rezervasyon yapılabiliyor.

Tatil sezonunun başlamasını fırsat bilen dolandırıcıların yeni yöntemi, olmayan bungalov evleri sosyal medya hesabından kiralamak oldu.

Sapanca'da tatil yapmak isteyen N.Y., T.D., Ş.D. ve D.Y., isimli dört arkadaş sosyal medyada gördükleri Ekinci Bungalov'dan rezervasyon yaptı. Instagram'da yer alan WhatsApp numarası üzerinden iletişime geçtikleri kişi, bungalov evlerin fotoğraflarını, konumu ve ücretini paylaştı.

Kampanya nedeniyle ücretin peşin ödenmesi durumunda günlük 2500 TL'den 2000 TL'ye fiyatı düşeceklerini ifade eden kişi, rezervasyonun üç gün önceden iptal edebilmesi durumunda da ücretin iade edileceğini belirtti. Bu tutarı gönderilen IBAN numarasına yatıran arkadaşlar sonrasında Ekinci Bungalov'a ulaşamadı.

N.Y., T.D., Ş.D. ve D.Y., isimli dört arkadaş dolandırıldıkları gerekçesiyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BUNGALOV İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI UYARMIŞTI

Sakarya'da olmayan bungalov evleri sosyal medyadan satanlara yönelik Haziran ayında bir operasyon düzenlenmişti.

Bu gelişme üzerine bungalov tatili yapmak isteyenleri Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Alaçam uyarmıştı.

Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, dernek üzerine kurdukları sosyal medya hesabından 3 günde 300'e yakın kişiye bu konuda yardımcı olduklarını ve yakın bir zamanda kurumsal bir numara alarak çağrı merkezi kuracaklarını da açıkladı. Alaçam ayrıca, bu konuda mağduriyet yaşayan herkesi savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet etmişti.

Editör: Haber Merkezi