Koronavirüs pandemisi sonrasında turizm acenteleri ve yabancılarında gözdesi haline gelen Sapanca’da otellerden daha fazla rağbet görmeye başlayan Bungalovları fark eden dolandırıcılar, vatandaşların bu talebini fırsat bilerek oluşturdukları sahte internet siteleri üzerinden son 3 ayda ağlarına düşürdükleri 20’den fazla şehirden 160 kişiyi toplamda 5 milyon TL’lik vurgun yaptı. Kazandıkları parayı Antalya ve benzer illerdeki gece kulüplerinde harcarken çekilen videoları ve fotoğraflarını takibe alan emniyet güçleri; Akyazı, Serdivan ve Sapanca’dan dolandırıldıklarını belirten 5 kişinin başvurusu sonrasında harekete geçti.

FARKLI İLLER
Dolandırılan şahıslardan bazılarının uzak şehirlerden uçakla İstanbul’a geldikleri ve burada dolandırıldıklarını anladıkları öğrenilirken bir mağdur ise kanser hastası eşini tatil için getirdiği konumda yalnızca ormanlık arazi bulunduğunu görünce dolandırıldığını fark etti. Sabah serpme kahvaltı, öğle ve akşam yemeği dahil bin 250 TL’lik fiyatla vatandaşları dolandıran çete üyelerinin yakalanması için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında başlatılan çalışmada Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da eş zamanlı operasyon yapıldı.

1 KİŞİ TUTUKLANDI
İstanbul’da 3, Bursa’da 1, Kocaeli’de 1 ve Yalova’da 1 olmak üzere yakalanan 6 kişi, işlemleri için Sakarya Emniyet Müdürlüğüne getirilirken daha önceden dolandırıcılıktan suçu olduğu için aranması bulunan ve ceza alan 31 yaşındaki A.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken yakalanan diğer 25 yaşındaki E.Ç., 25 yaşındaki B.C., 24 yaşındaki F.A., 24 yaşındaki K.K. ve 18 yaşındaki U.A. isimli 5 şüphelinin ise adliyedeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan kazandıkları paraları dijital para ve kripto borsasında değerlendiren şahısların adreslerinde yapılan aramalarda banka kartları, laptoplar sim kartları, yüklü miktarda para bulunan banka cüzdanları ele geçirildi.

Editör: Haber Merkezi