Aslında Kırşehir maçı oynanırken yazım için çok güzel girişler, cümleler geldi aklıma. Gel gör ki Yarı final zaferinin coşkusuyla hepsi aklımdan uçuverdi bir anda.

Baskılı bir oyunla başladık maça. Teknik direktör Serdar Bozkurt’un Nuri Fatih ve Abdülaziz hamleleri Kırşehir’in oyun planını bir nebze bozdu. Üstüne üstlük bir de Nuri Fatih’in enfes oyunu Kırşehir defansını daha ilk anlarda zora soktu. Sağlı sollu ataklardan bir türlü sonuç alamadık belki ama o ana kadar maçın yıldızı olan Nuri Fatih, müthiş bir frikikle gözlerin pasını sildi ve final Sakaryaspor için kapısını araladı.

Golden sonra oyun üstünlüğünü az da olsa rakibe verdik. Onların da tehlikeli akınları ve direkten dönen bir de topları vardı. Tam ilk yarı böyle bitiyor derken kazanılan köşe vuruşunda savunmanın bel kemiği Burak Öksüz bu kez hücumda sahneye çıktı ve bize derin bir oh çeken golü attı.

Burada maç detaylarına bir ara vermek istiyorum. Sezonun son haftalarında hemen hemen tüm liglerde ve şehirlerde göz yumulan taraftar olayına Sakarya’da yine tolerans tanınmadı. Maç başladıktan sonra içeriye giren az sayıda taraftar devre arasında zorla dışarıya çıkartıldı. İşin ilginci ise yeşil siyahlı taraftarlar Kırşehirli taraftarların stada girmesinin ardından tribüne geldi. Yaklaşık 100-150 Kırşehir taraftarı deyim yerindeyse maç öncesinde bize deplasman yaşattı.

Şimdi gelelim sorulara. Bu kişiler kimdi ve stada nasıl girdi? Neden devre arasında bu kişiler dışarıya çıkartılmadı veya uyarılmadı? Bu kişiler geriye düştükten sonra hangi yüzle taraftardan şikayetçi oldu?

İçeride tribünde avaz avaz bağıran Kırşehirli taraftarlar takımlarının sahadan çekilmesini istedi. Niye? Taraftar var diye. Bunu bağırırken kendilerinin de tribünde olduklarını unuttular ama. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.

Neyse karşılaşmanın ikinci yarısına beklendiği gibi kaybedecek bir şeyi olmayan Kırşehir hızlı başladı. Bir süre oyunu iyi idare etsek de kalemizde golü gördük. Önemli olan bu golden sonra nasıl reaksiyon vereceğimizdi. Beklenenin aksine bir panik havası oluşmadı. Akın akın kalemize gelen Kırşehir’in arkada bıraktığı boşlukları çok iyi değerlendirdik.

Günün yıldız ismi Nuri Fatih, bir kez daha sahneye çıktı ve 3’ncü golü atarak takımı iyiden iyiye rahatlattı. Zaten bu dakikadan sonra Kırşehir de çorap söküğü gibi dağıldı. Peş peşe kontra ataklarla önce Hakan’la Kocaelispor’a mesaj yollar gibi 4-1’i yakaladık. Daha sonra ise Berk ile taraftarın “Gol atma gol atma” nidaları arasında 5’nci golü bulduk.

Öyle ya da böyle sezonun sonuna geldik. Şimdi rakibimiz ezeli rakibimiz Kocaelispor. Rakibi çok fazla konuşmak istemiyorum. Artık ipler bizim elimizde. Cuma günü TFF 1.Lig’e çıkacak taraf olacağımıza gönülden inanıyorum. Son 3 sezondur taraftarını oldukça üzen. Şehir şehir kendisini takip eden ve adeta o illere göç eden yeşil siyahlı taraftarlar artık şampiyonluğu hak ediyor. Takımda da o havayı görüyorum.

Şimdi tüm senenin kaderini belirleyecek 90 dakikaya çıkacağız, belki de 120…

İnanıyorum ki bu sezonun emekleri boşa çıkmayacak. İnanıyorum ki yağmur çamur demeden her yerde takımı destekleyen taraftarlar üzülmeyecek. İnanıyorum ki Sakaryaspor hak ettiği Süper Lig’e giden yolda bir basamak daha çıkacak.

Artık bizim için söylenecek ve yazılacak kelime kalmadı. Söz artık yeşil siyahlı armayı sahada onurla taşıyacak futbolcularda.

Allah yardımcınız olsun. Şampiyonluk için Saldır Sakaryaspor!