Sezonun belki de en iyi mücadelesini göstererek Pendikspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardık. Bundan önceki haftalarda hem haberlerimde hem de yazılarımda defalarca takımdaki mücadele isteğinin oldukça yetersiz olduğunun üzerinde durmuştum. Sonunca istediğimiz mücadele örneğine bu sezon en çok yaklaştığımız maç olduğunu söyleyebilirim Pendikspor maçı için. 
Bazı isimler haricinde takımımız oldukça koştu, mücadele etti. İstekli ve arzulu bir şekilde savaştı diyebilirim. Çünkü karşımızda da istekli bir takım vardı. Pendikspor, çok koşan ve sert oynayan bir takım olarak çıktı karşımıza. Bence bu zorlu sınavdan iyi bir notla geçtik. 
Şimdi gelelim takımdaki bu değişimin nedenlerine. Nasıl oldu da 3 hafta önce evinde Bodrumspor’dan 6 yiyen Sakaryaspor böyle bir mücadele ortaya koydu. Bence bunun birden fazla nedeni var. Bana göre en önemlisi teknik ekip. Futbolcular, takımın başına getirilen Murat Balaban ile bir uyum yakaladı. Balaban ve ekibi karşılaşmalara futbolcuları iyi motive etti ve hazırladı. 
Kongre yapılıp yapılmayacağı soruları arasında teknik direktör arayışları da durmuştu. Belki de böylesi bizim için de hayırlı oldu. Balaban ve ekibi, takımın başında çıktığı 3 maçtan 9 puan çıkarttı.
Sadece galibiyetler değil, Balaban’ın sahaya sürdüğü 11’ler, yaptığı değişiklikler ve yedek kulübesindeki o istekli ve arzulu halleri de kamuoyundan aldığı notu geçerli kıldı.
Şimdi önümüzde ilk devreye kadar 7 maç kaldı. Bence macera aramaya gerek yok. Gelecek teknik direktörün takıma, camiaya ve futbolculara bir hazırlık süreci olacaktır. Bu yüzden takıma alışmış Murat Balaban’a en azından devre arasına kadar şans verilmelidir. 
Yakaladığı çıkışı ve sinerjiyi sürdürebilmesi için Murat hocaya ve takıma destek olma zamanıdır.
Açık konuşmak gerekirse artık kongrenin yapılacağını düşünmüyorum. Bu şartlar altında bence hem adaylar hem de mevcut yönetim Sakaryaspor için en iyisin yapmalı, gereksiz polemiklerden, takımı yıpratacak olaylardan kaçınmalıdır. 
Önümüzde kritik maçlar ve bir o kadar kritik bir süreç var. Liderle puan farkını 6’ya indirmişken ve iyi bir fikstür ile devreye zirvede girme şansımız varken artık kenetlenmeliyiz.
Yıllardır arzuladığımız şampiyonluğa ulaşmak için bir olmalı, birlik olmalıyız.