Yazıma başlarken öncelikle Sakaryaspor’un önceki gün yapılan kongresinde 1 yıllık aranın ardından yeniden başkan seçilen Cevat Ekşi’yi kutluyor, görevinde başarılar diliyorum.

Cevat başkan inşallah çok zor bir göreve talip olduğunu kongrede yaşanan olayların ardından anlamıştır. Sakaryaspor başkanlığına adaylığını son gün açıklayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin açık desteği ile seçilen Cevat Ekşi, belki de adı haftalar öncesine döndüğümüzde hiç duyulmayan Uğur Akkuş’a kaybetme korkusunu yaşadı. Uğur Akkuş için yapabileceğim tek yorum şehri nasıl ayağa kaldırdığı olabilir. Haftalardır aday çıkmayan, çıkan adayların geri adım attığı, bir kongrenin ertelendiği Sakarya’da Uğur Akkuş’un adaylığı ile birlikte bir uyanma ve birlik oldu.

Neydi bu uyanma ve birliğin temel sebebi?

Daha 2 hafta önceye kadar kimsenin istemediği, hatta ve hatta külfet gözüyle bakılan Sakaryaspor başkanlığı bir anda değerli hale geldi.

Aylarca güçlü, Belediyelerin ve STK’ların olduğu bir yönetim hayali kuran fakat bu hayalleri suya düşen Sakaryaspor’da bir anda bu düşünce hayata geçti. 16 belediyeden, SATSO başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşundan isin Cevat Ekşi’nin yönetiminde yer aldı.

Bunda takibi en büyük pay sahibi Ekrem Yüce’ydi.

Takıma sadece bu sezon 7-8 milyon TL gibi bir kaynak bulan Yüce, şehir dışından tanınmayan bir ismin aday olmasıyla harekete geçti. İlk hedef Halit Evin, sonraki hedef ise Erdal Taşkın oldu. Bu iki isim de sosyal medyada taraftarlardan tepki görünce adaylıktan çekildi. Tek aday Akkuş kalınca bu durumu istemeyen isimler birleşerek karşılarına eski Başkan Cevat Ekşi’yi çıkarttı.

Seçim için stada rahat bir şekilde gelen, hatta ve hatta Başkan Cumhur Genç’in de destek açıklamasının ardından rahat bir seçim kazanacağını düşünen Ekşi ve yönetim kurulu, Akkuş’un çekilme restinin ardından gelen üye tepkileriyle şok oldu. Akkuş’un çekilmemesini isteyen üyelerin çoğunluğu “Acaba yeni başkan Uğur Akkuş mu olacak?” sorularını herkese sordursa da sandıktan çıkan Cevat Ekşi oldu. 158 oy ile yeniden Başkan olan ekşi, zafer konuşmasında da ‘yönetim istifa’ sesleri duydu. Konuşma için Uğur Akkuş ile kürsüye gelen ekşi, beklendiği gibi birlik mesajı verdi.

Başkan Ekşi için asıl zor olan kazanmak değildi. Zaten Uğur Akkuş’a kime sorsak yüzde 1 bile şans veren yoktu. Buna rağmen alınan 118 oy ilerleyen günlerde Sakaryaspor’da yaşanacak değişimlerin sinyalleri olarak algılandı.

Şimdi başkan Ekşi ivedilikle çalışmalara başlamalı. Çünkü hala iç transferde kimseyle anlaşmadık. Birçok oyuncumuzu maalesef elimizden kaçırdık. Transfer yapma konusunda zaten yasaklı dosyalar var. SGK prim borcu ve Vergi borcu taksitleri var. Transfer harici kulübün şu anda 8 milyon liralık bir meblağa ihtiyacı var. Başkan Ekşi bu ödemeler için nereden ve nasıl kaynak bulacağını anlatmadı ama herhangi bir aksi durumda yaşayacağı tepkiyi kongrede fragman olarak gördü.

Sosyal medyadan okuduğum kadarıyla çok büyük tepki var sonuçlara. Cevat Ekşi yönetiminin çok çok iyi işler yapması lazım gibi geliyor. Yoksa bu tepkiler daha Ekim’i bulmadan istifa çağrılarına dönebilir. Hele hele borçlar ödenip transfer açılamazsa, açılsa bile takımdaki isimler tutulamaz veya transfer yapılamazsa bu tepkiler daha da artacak. Kısa süre içerisinde hemen bu konular çözüme kavuşmalı.

Tüm takımlar transferler yaparken, kamp yaparken bizim hala bu durumlarla uğraşmamız taraftarın da sinirlerini bozmuş durumda. Artık bir şeyleri kabul ettirmek ve beğendirmek daha zor olacak. Umarım Başkan Ekşi başarılı olur, umarım Sakaryaspor bir seneyi daha heba etmez ve şampiyonluğa ulaşarak 1’ncli Lige çıkar. Umarım kazanan Sakarya ve Sakaryaspor olur.