Cuma günü iş vaktine denk gelen Denizli B.B. maçına doğal olarak taraftar da fazla ilgi gösteremedi. Buna rağmen maraton tribünü nerdeyse doluydu.

Küme düşme hattında olan takımların direncinin fazla olmasını beklediğim maçta daha ilk dakikada Ferhat’la gol bulmamız 1-0 önde başlamamızı sağladı. Rakip takımın direnci düşecek derken bizim konsantrasyon dağıldı. İki tane üst üste kalemizde pozisyon bulan konuk ekip neticeye gidemedi. Silkelenen Sakaryaspor Erçağ’ın ortasını günün iyilerinden Coşkun kafayı vurdu ve takımımızı iyice rahatlattı.

Rahatlama, rehavete dönüşünce gereksiz yapılan bir faulde frikikten kaleci Bora’nın da hatasıyla golü bulan konuk ekip bir an olsun umutlandı. Frikikten gol yeme alışkanlığımız bu maçta da sürdü!  Sevinçlerini kursaklarında bırakan ise 37’de Altuğ’un direkten dönen topunu takip eden Coşkun’du. Bu dakikadan sonra maç adeta antrenman havasında geçti.

Uzun süre sonra ilk 11’de görev yapan Ferhat sahanın en iyisiydi. Altuğ ve Coşkun da Ferhat’a eşlik edenler arasındaydı nitekim Osman Hoca onları kenara alarak alkışlattı.

Sakaryaspor takımının gol atmada hiçbir sıkıntısı olmadığı gibi çok fazla da alternatifi var. Duran top olsun, kanatlardan orta olsun, göbekten delerek, her türlü istediği zaman gol pozisyonuna girebilen bir takıma sahibiz. Bu maç tabi ki ölçü olmaz olmamalı fakat puan durumuna da ayrıntılı baktığımızda özellikle son 5 haftada çok rahat skor yapabildiğimizi ve ligin en çok gol takımlarından olduğumuzu görüyoruz. Yani bu takım defansı daha iyi yaparsa yenemeyeceğimiz takım yok.

                                                                   ***

Rakiplerimizin de kazandığı haftada zirvede 3 takım yalnız kaldı. Her ne kadar liderle puan farkımız 7 olsa da kazanmaya devam etmemiz halinde Afyon takımının takılacağından eminim. Yeter ki takımımız ve teknik ekibimiz inancını yitirmesin.

                                                                   ***

Futbolda imkansız diye bir şey yoktur. Barcelona takımı Paris’te 4 yedikten sonra rakibini son 5 dakikaya sığdırdığı 3 golle 6-1 yenerek elerken futbolcular inançlarını hiç yitirmedi Hatta ilk maç 4-0 turu geçen belli deyip maçı izlemeyen de olmadı.

                                                                   ***

7 puan fark var diye ligi bırakacak değiliz biz de. Taraftar, yönetim, futbolcular  tüm şehir bir  bütün halinde son ana kadar şampiyonluğu kovalamaya devam edeceğiz. Olmazsa da bu takım play-of tan üst lige çıkacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın…