Çok becerikliler, bu hususta” ellerine kimse su dökemez” en ufak bir yatırımı, ulaşılması güç ve zor elde edilmiş, büyük proje gibi sunmak.

Bahsettiğim, geçtiğimiz günlerde medyaya servis edilen haber ve haberi oluşturan fotoğraf kareleri, ziyaret içeriği.

Fotoğrafı inceleyince işte bu, yatırım koparıldı tamda istenilen ve beklenen müjde gerçekleşti diye aklınızdan geçiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu ziyaret ediliyor, güçlü lobi, güçlü irade oluşmuş.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AKP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, AKP milletvekili Recep Uncuoğlu, AKP Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AKP Milletvekili Kenan Sofuoğlu ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve MHP Milletvekili Levent Bülbül, bakan ile görüştüler.

Sevindirici gelişme ve oluşan birliktelik uzunca zamandır özlediğimiz görüntü, hal böyle olunca da beklentimiz yüksek oldu. Acaba raylı sistem müjdesi mi gelecek diye düşünmedim değil, hani aklımdan çıkardım kısa vadede olma ihtimali yok en azından bu dönemden beklentim kalmamışken, acaba olur mu dedim!

Hayal bu, sermayesi yok!

Uzun sürmüyor böylesi hayaller, hele ki iktidar AKP iken. Sakarya kolay yatırım alamıyor, desteğin en güçlüsünü veriyor sandık ayırtmaksızın ama gel gör ki karşılığı bir türlü alınamıyor.

Sakarya seçmeni her dönem cömert davrandı ancak AKP iktidarının eli hep sıkı oldu bize karşı.

Hal böyle olunca da güçlü kadro ziyaretinden payımıza düşen, “ Karapürçek yolunun asfaltlanması, Ali Fuat Paşa’ya köprülü kavşak, Pamukova tren yolunun yer altına alınması, yeni otoban çıkışı ve 250 yataklı acil hastanesinin” destek sözü.

Her yatırım kıymetli kuşkusuz.

Ancak “dağ fare doğurdu” diye de bir deyim var.

Günün koşullarında yol asfaltlanması ve köprülü kavşak yatırım değerlendirmesin de haber değeri taşımayan, gündelik yatırım kaleminde değerlendiriliyor.

Bizde durum ise müjdeli haber diye duyurusu yapılıp, düğün dernek sevinmemiz beklenmek te, dedim ya mesele bu şehre yatırım ise çok zor oluyor.

Birde küçük şeylerle mutlu olmamız öğretildiği için, yetinin diyorlar…

250 yataklı acil hastanesi ve aynı zamanda yoğun bakım hastanesine dönüşebilme özelliği taşıyacak yatırım müjdesi paylaşılmıştı, şehir kamuoyunda da memnunluk yarattı.

Umarım herhangi bir çekişmeye kurban etmez, sürüncemeye terk etmeyiz.

Endişe haklı olarak AKP iktidarında hiçbir yatırımı kolay elde edemedik, örnekleri ile hafızamız ziyadesiyle dolu.

Eksik olan neydi, yerelde oluşabilecek birliktelik sağlanmış Ankara’da ki lobiyi devreye sokmak kalmış, değilse alınacak sonuçla yetinmek kalır.

Asfalt ve köprülü kavşak desteği mutlu olmanızı sağlar…

Oysaki önemli STK temsilcilerimiz var, konu bu şehre yatırım almak ise Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın desteğini almamak olmaz.

Ziyaret ettiğiniz Bakan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı ise özellikle Atalay yanınızda olmalı, bu sayede büyük yatırımları elde edebilirsiniz.

Bir hatırlatma yapmakta fayda var ki ne dediğim daha iyi anlaşılsın. Son yıllarda şehre kazandırılan tek yatırım eski stat arazisinin bulunduğu alana yapılan Millet Bahçesi.

Malum, stat yıkıldı alan ihale edildi ve ihale sonucu bir yatırımcı yerin sahibi oldu yani konut ve iş merkezi alanı olarak yer tahsis edildi.

Benzeri durumda ki tüm illerde yıkılan stat alanları Millet Bahçesi olarak tahsis edilirken durum bizde ihale edilerek sonuçlandı.

Ergün Atalay devreye girene kadar, miting marifeti ile ilimize gelen Cumhurbaşkanı’na alanın üzerinden geçerken helikopter gezisinde ihalenin yanlışlığını paylaşarak yerin bahçe olarak değerlendirilmesi gereğini söylemesiyle, her şey değişti.

İhale iptal edilerek yer Millet Bahçesi olarak tahsis edilmiş oldu.

Bu örnekte gösteriyor ki, alınacak proje büyük ise Atalay’ın desteği olmazsa olmaz.