Sevgili okurlar,
Amerikan füzelerinin, Suriye’yi vurması ile gündem birden değişti..Şimdi Suriye’yi vuran Amerikan ‘ akıllı füzelerini’ konuşuyoruz..
Haberlerden edindiğimiz bilgilere göre, Amerika, Suriye’de Esad’a ait 14 hedefi vurdu..
Yani maddi hasar var!..
Böylece Amerika, attığı bu füzeler ile Suriye’den alacağı tazminat faturasını, iyice kabarttı!
Amerika’nın yanında, İngiltere ve Fransa’yı görüyoruz.. Almanya ve bazı AB ülkeleri bu işte rol üstlenmediler.. NATO ise bu işin, ne önünde, ne arkasında yer aldı.. Zaten Amerika bu işlerde NATO’yu kullanamadığından, bu işi ‘Çok Uluslu Güç’ adı altında bazı yandaş ülkeler ile birlikte yapmaya özen gösteriyor.
Türkiye’de zaman, zaman Amerika’nın bu oluşumu içinde yer alıyor.. Ama bu defa, Amerika’nın bu ’akıllı füze’ operasyonlarında, Türkiye çekimse kaldı..Zira bir yanda Rusya, İran işbirlikleri olan Türkiye, kendi güvenliğine bakıyor..
Ancak, Türkiye bu bağlamda, Amerika’nın İncirlik üslerini kullanmadığını açıklayarak, içte Amerikan karşıtı taraftarlarının gönlüne su serpti…
Anlaşılıyor ki, bu operasyon danışıklı bir operasyona dönüştü..Herkes haberdar edildi, mahalle boşaltıldı, Amerika füzelerine yol açıldı..
Kısacası, bu akıllı füze operasyonu ile karşılıklı casuslar savaşı, ticaret savaşı ve diğer menfaat etki alanları hedefleniyor..
‘Biz’ ise seyrediyoruz!
‘Biz’ dediğimiz ise, Türkiye’dir..
Bu durumda ne yapabiliriz ki?
Zira Türkiye’nin  içine çekildiği bu bataklıkta, kurutmak zorunda kaldığı önemli alanlar var..
Amerika, Türkiye’nin önüne ağır bir fatura ve iş koydu!..
Bir yandan PKK terörü ile uğraşırken, kucağımızda FETÖ Terör Örgütü’nü bulduk!
Ardından ‘YPG/PYD’ adı altında Suriye PKK güçleri çıktı..
Türkiye, şimdi ‘Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı’ operasyonları ile asıl  terör bataklığı olan ve Türkiye’nin geleceğini tehdit eden alanlara doğru operasyon yapacak mı,  yapmayacak mı bekleyip göreceğiz?..
Türkiye, içte siyasi çekişmeler yanında, dışta zor sorunlar ile karşı karşıyadır!.
Özellikle’ Dolar-Euro’ kur ayarlarının gittikçe yükselmesi, insanımızın alım gücünün düşmesi, enflasyona bağlı olarak, üretimin verimsizliği, işsizliğin artması, öfke siyasetinin yarattığı olumsuzlukların, moral dengelerini alabora etmesi, işi daha da zora sokmaktadır..
Türkiye, içte uzlaşarak, dışta ise dengeli bir politika ile ikinci dünya savaşından sıyrıldığı gibi bu işin içinden sıyrılabilir..
Bunun için de siyasi irade gerekli elbet!
Türkiye bu, yapar mı yapar!
Güvenmek, birliktelik, her şeyin başı..
***
Sevgili okurlar,
Sakarya Ticaret Borsası’nda genç bir iş adamı, işbaşına getirildi..Uzun zamandır yönetiminde bulunduğu kurumun başkanı olan sevgili öğrencim Adem Sarı ve Sarı Ailesi’ni tebrik ederim..
Tarihi bulgulara göre, Sakarya Ticaret Borsası, 18 Şubat 1957 Yılında örgütlenmiştir. Ama bunun öncesi ve tarihi süreci de vardır. Özellikle tarıma dayalı üretimi ile Sakaryalı esnaflar, her alanda örgütlenmişlerdir..Bu bağlamda banka bile kurmuşlardır.
Sakarya’nın 1954 Yılında il olması ile birlikte, Sakarya Ticaret Borsası’nın kurulması da gündeme alınmış, bu oluşum başarı ile tamamlanmış ve o tarihten bu yana Sakarya Ticaret Borsası, birbirinden büyük hizmetler ile İl’in ekonomik gelişimine olduğu kadar, sosyal, kültürel gelişimine de büyük katkılar yapmıştır.
Ticaret içinden gelen ve kültür değerlerine büyük önem veren Sarı Ailesi içinde başarılı çalışmaları ile aileye büyük destekler veren sevgili Adem Sarı, başta Sakarya’da, sonra Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip eden genç iş adamlarımızdandır..
Birlikte olduğumuz dönemler, her zaman başta Sakarya olmak üzere, Türkiye gerçekleri, Avrupa Birliği ve dünyadaki ekonomik hareketliliği konuşmadan edemeyiz..
Sakarya’nın ekonomik birikimleri yanında, kültür ve siyasi birikimlerini de iyi kullanması gerektiğine dikkat çeken sevgili Adem Sarı, seçilir, seçilmez, Sakarya Ticaret Borsası geleneği içinde, sesini duyurmaya önem vermiştir.. Medyada yer alan haberler, açıklamalar bunu gösteriyor.
Akyazı’da başlayan ve Hendek ilçesinde gelişen Sarı Ailesi’nin ekonomik büyümesi, her yıl farklı alanları da kapsıyor. Bu durum yeni Başkan Adem Sarı’nın,ekonomik bir süreç içinden geldiğinin de kanıtıdır..1999 Yılında meclis üyesi olan Adem Sarı’yı, başkanlık koltuğuna getiren süreç tesadüfi değildir.. Arkadaş çevresi ile son derece uyumlu olan, başarılı çalışmalara imza atan Adem Sarı ile yeni yönetim kurulu, Sakarya Ticaret Borsası’nı en iyi şekilde temsil edecek ve başarılı çalışmalara imza atacaklardır.
Sevgili Adem Sarı dostumu, tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum..
Sakarya’nın bu tür gençlere çok ama çok ihtiyacı var. Sakarya Ticaret Borsası, Adem Sarı’yı işbaşına getirmekle önemli bir adım attı..Temennimiz diğer kurumların da bu yönde adımlar atmasıdır..
Tebrikler Adem Sarı kardeşim, inşallah güzelliklere imza atarsınız!