Dinamiti bulan Alfred Bernhard Nobel, (1833-1896) İsveçli kimyager ve mühendistir. Dinamitin patentini alınca çok zengin olur ve fabrikalar kurar. Dinamit haricinde 355 farklı patente imza atan Nobel'in 20 ülkede 92 fabrikası bulunuyor.

Vasiyetiyle Nobel Ödüllerini başlatan Alfred Nobel servetinin %94'ünü insanlığa fayda sağlayan kişilere bırakmaya karar vermiş. Her yıl düzenlenen törenle; edebiyat, ekonomi, tıp, fizik, kimya ve barış dallarında verilen Nobel Ödülleri, başarılı bir pazarlamayla Batı dünyasının Barış yüzüne dönüştürülmüş.

Bulmuş olduğu dinamit sebebiyle ölen ve öldürülen insanlar artık unutulmuş, Alfred Nobel barışın temsilcisi olarak hatırlanır olmuş.

Şimdi gelelim bizim dünyamıza.

Aralık 2022’de Pakistan Senatosu Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani bir açıklama yaptı. Kardeş ülkemiz Pakistan, halkı ve senatosu adına resmî olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Rusya-Ukrayna Savaşı sürecindeki çabaları dolayısıyla Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi.

Ukrayna savaşının dünya için yıkımla sonuçlanabilecek bir "nükleer parlama" noktasına dönüştüğüne işaret eden Sanjrani, Erdoğan'ın, büyük gayretleri, her iki tarafa da zamanında ve etkili müdahaleleriyle tek başına küresel bir felaketi önlediğini duyurdu.

Sanjrani, tahıl koridoru anlaşması ile bölgenin yıkıcı bir açlıktan kurtulduğuna dikkati çekerek, Erdoğan'ın gerçek bir devlet adamı olduğunu, onun sadece kendi ülkesinin değil bölge ve dünyanın iyiliği, refahı için çalışan halk lideri olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın sadece ülkesi veya bölgesi için tüm insanlığa Hz. Muhammed'in (sav) barış, hoşgörü ve sevgi öğretilerini taşıdığını aynı zamanda Erdoğan'ın İslami öğretilerle ilgili yanlış anlamaları ortadan kaldırmaya devam ettiğini ve tüm insanların haklarını eşit olarak savunduğunu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermekten memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Diğer yandan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 28 Aralık 2022'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne adaylığı konusunda başvuru yaptığını belirterek, "Benim başvurum var. Farklı ülkelerden meclis başkanları ve milletvekillerinin başvuruları da olacak" dedi.

Onlar, ‘Andolsun, eğer Medine'ye dönersek, üstün olan, zayıf olanı oradan mutlaka çıkaracaktır’ diyorlardı. Hâlbuki asıl izzet, ancak Allah'ın, Peygamberinin ve Müminlerindir. Fakat münafıklar bilmezler.” (Munafikûn Sûresi. 63/8)

Sayın Cumhurbaşkanım.

Tüm hayatınız İslam’ın izzeti için çalışmak ve mazlumların gözyaşlarını silmekle geçti. Şanlı ülkemizin Reis-i Cumhur’u olarak Alfred Nobel’in ödülünü almak size yakışmaz. Eğer siz başvurduysanız lütfen kararınızı geri çekiniz. Batı dünyasının vereceği hiçbir ödül, hiçbir taltif, hiçbir devlet nişanı sahip olduğunuz Türkiyeli Müslüman Dünya Lideri sıfatınızın izzet ve şerefini gölgelemesin.

İzzet ve şeref Allah’ın, Rasulu’nün ve Müminlerin yanındadır. Dünyanın beşten büyük olmadığını İsveçli Alfred Nobel ödülünü reddederek gösteriniz.

Başlıktaki Alfred Nobel neyimiz olur? Sorusuna dönecek olursak, Alfred Nobel hiçbir şeyimiz olmaz. O, sadece dinamiti bulan adamdır. O kadar.

Min gayr-i haddin arz ederim.