Kim ne kadar milletvekili çıkarır ben onu bilemem! Bugün itibariyle paylaşılmış bir anket sonucu yok, kaldı ki anketler günü kapsar oysaki seçim 7 Haziranda!

Bir siyaset büyüğünün söylediği o meşhur söz hep aklıma gelir ‘siyasette 24 saat bile uzun zamandır’

Bu söz bizim gibi demokrasisi henüz emekleme devresinde olan ülkelerde azımsanmayacak oranda karşılık bulur onun içindir ki seçim sonucuna dair kanaat paylaşmak henüz erken ve yerinde olmaz!

Alan yeni, yeni ısınmakta toplumda seçim havası tam anlamı ile oluşmadı. Son günlerde gündemi meşgul eden tek program CHP’nin paylaştığı program oldu!

Ekonomik içerikli program, geniş halk kitlelerini ilgilendirdiği için çok ta tartışılır oldu. Programın uygulanabilirliğinden başlayan tartışmalar kaynak sorgusu ile devam etti, gelinen nokta büyük oranda kaynak endişesinin ortadan kalktığı, bunun yerine CHP tek başına iktidar olabilir mi acaba sorusu aldı!

Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, milletvekili adaylarını yanına alarak basın toplantısı gerçekleştirdi!

Toplantı katılımcılar tarafından hazırlanış ve sunum açısından beğenilmiş, geçer not almış! İl Başkanı dâhil tüm adaylar programları üzerine sunum yapmış ve başka hiçbir şeyle meşgul olmamışlar.

Varsa yoksa kendi programları ki bence de son derece doğru bir tutum sergilemişler. Kimin ne yapıp ne yapmadıkları ile ilgilenmemişler ne yapabileceklerini anlatmışlar!

Toplantının en çarpıcı tutulumunu Engin Özkoç sergilemiş. Taahhütlerimizi yerine getiremez isek milletvekilliğinden istifa ederim sözü inanmışlığın ve başarının sırrı olmalı!

CHP bu kentte bir milletvekilliğinin artık yeterli olmayacağını hedefi daha yukarı çıkardıklarını ortaya koyuyor bu tutumlarından dolayı İl Başkanı başta olmak üzere tüm adayları kutlamak gerekir.

Yolun henüz başı, 32 gün var daha geride! Bu köprünün altından çok daha sular akar, bugünden seçim sonuçlarını kestirebilmek mümkün gözükmüyor!

Bir gerçek var ki CHP daha fazlasını istiyor ve bu uğurda elinden geleni de yapıyor. CHP seçmeninin adresi belli oy koyması olabileceğini düşünmüyorum aksine bu seçim geçmiş seçimlerin tersi bir havada geçecek belki de CHP emanet oylar alacak!

CHP gündemi belirledi iktidar dâhil tüm siyasi partiler peşine takıldı, gidiyorlar. Onun içindir ki 07 Haziran bize neyi gösterecek, zaman nasıl akacak diye ipuçları vermekte!

İpin ucundan tutarak bir yerlere gitmeye çalışıyoruz. Suni gündem ile uğraşılmıyor sorunların varlığı ve çözümü üzerine kafa yoruluyor! CHP bu hali ile siyasetin algısını değiştirdi, gündemin kaymasını da izin vermiyorlar.

Özkoç’un çıkışı umarım örnek teşkil eder, diğer siyasi parti adaylarına da rol model olur! İddiasına, sözüne, programına inanan Özkoç’un peşine takılsın!

[email protected]