SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle bir araya geldiği basın mensupları ile sohbet niteliğinde değerlendirmelerde bulunmuş.

Tek çıkışın üretimden geçtiğinin altını çizmiş. Tükettiğimizden fazlasını üretmek.

Altuğ “Geyve ilçesinde ihtisas sanayi bölgesi çalışmamız var. Orada Türkiye’de bir ilki yapmak istiyoruz. Tamamen bitkisel üretim yapan bir bölge planımız var” diye bir açıklamada bulunmuş ki son derece önemli bir proje.

Takipçisi olunmalı ve projenin hayata geçirilmesine katkı koyulmalı. SATSO öncülüğünde yürütülecek çalışma, her iki üniversite ilgili fakülteleri ve yerel yönetimler eşit paydaşlık altında projeyi hayata geçirmeyi başarmalı.

Özellikle tarıma dayalı sanayinin düzenlenmesi şehrin istikametine doğru yön vereceği gibi planlı üretiminde önünü açacaktır. Verimli ürün elde etme ve ürettiğini en az kayıpla pazara sunabilme olanağı dâhil bir çok olumlu katkısı olacaktır.

Dahası geç kalınmış bir çalışma. Sanayi şehri olmanın yanında verimli toprakları ile tarım şehri olduğumuz gerçeğini bu vesile hatırlamış oluruz. Son yıllar bitkisel üretiminin önemini acı tecrübeler ile öğrenmekteyiz.

Gıda teminine ulaşımının zor olduğu bu dönemler, geleceğin tarımsal üründen geçtiği gerçeğini bize hatırlatır halde iken toprağı yok saymak ne mümkün.

Onun içindir ki bitkisel üretim planlaması son derece doğru ve bir an evvel hayata geçmesi adına desteklenmeli. Bunu vakit kaybetmeden yapmalı.

bitkisel üretimin üssü olarak seçilmesi kararı da son derece isabetli, bundan sonrası kararlı iradenin ortaya konulmasından geçiyor ki bu şehre ait ezberdir sözü söyler ve devamı gelmez. Buna dair birçok örnek vardır hafızalarımızda. Umarım bu kez kural tersine işler ve “şeytanın bacağını kırarız”.

Altuğ, Sakarya’nın yüzde 2’lik kısmında OSB ve OSB dışındaki sanayi olması gerektiğinin altına çizmiş ki son derece isabetli tespit. Plansız ve hormonsuz büyüme ile oluşacak sanayi tesisleri faydasından fazla zarar verecektir, verimli toprakları ve seçkin doğası ile övündüğümüz şehrin geleceğini tehdit edecektir.

SATSO’nun üstleneceği rol önemli, Altuğ’un bir diğer dikkate değer açıklaması ise Sakaryaspor ile ilgili sarf ettiği desteğe ilişkin ifadeler ki geçen yıldan kalma yanlış anlaşılmanın da önüne geçti.

Sözün özü verimli toplantı olmuş…

Yusuf Ziya Odabaş’ın ardından…

Bir parçanızı götüren durum, ölen her bir yakınınız bir parçanızı götürür. İçinizin acıması için hemen yanı başınızda olması gerekmiyor, mesafe uzadıkça ölümün acısı o denli varlığını hissettirir. Yol boyunca aklınızda olan arkadaşınıza yapacağınız son görevdir.

Yaşanası zor duygulardır.

Her ölüm erkendir, daha doğrusu yaşamdan kopmak herkese erkendir. Bunun yaş ile de ilgisi yoktur, hep vardır daha yapılacak işler uğraşlar yarına ertelenen…

Yusuf’un ölüm haberini de böylesi karmaşık duygular içerisinde karşıladım. Gece geç gelen telefonlar hep tedirgin eder, bazen de yakıştırmak istemezsin aldığınız haberi. Hep bir umut vardır yaşama tutunacağına dair.

Bu kez olmadı yaklaşık bir ay süre ile yoğun bakımda vermiş olduğu yaşam mücadelesini kaybetti, her gün iyi haber almak için beklediğiniz telefon bu kez son yolculuğunun habercisi oldu.

Geride önemli dost izleri bıraktı, eşi, çocukları ve kalabalık dostlarının eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yusuf Ziya Odabaş, bitmek bilmeyen telefon konuşmaların başta olmak üzere seni özleyeceğiz, yolun aydınlık mekânın cennet olsun, uğurlar olsun…