AK Parti, oy kullanacak 7 milyonluk 'Z kuşağı' için harekete geçti

2023 genel seçimlerinde 18 yaşını bitiren 7 milyon seçmen ilk kez oy kullanacak.

Türkiye'de 2023 yılında düzenlenecek seçimlerde bu kuşağa mensup 7 milyon genç oy kullanacak. O yüzden siyasi partiler stratejilerini özellikle bu kuşak etrafında konumlandırmaya başladı.

Bu duruma paralel olarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin önce ertelenmesi sonra da öne alınmasını eleştiren genç kuşakla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

Gençlerin enteresan taleplerini dinledi.

Kimi genç protesto etti, kimi oy vermeyeceğim dedi.

Ama ülke Cumhurbaşkanımız, kendine yakışan has uslüple verdiği cevaplar ümit verir tarzda olmuştur.

Lakin; karşı karşıya kaldığımız genç kardeşlerimiz işsizliğin engel oluşturduğu bir kuşak.

Çocukluk ile yetişkinlik arasında bir geçiş dönemi olarak tanımlanan gençlik dönemini, ayakları üzerinde durmakta zorlanan, 'yetişkinliğe' geçemeyen, kaygı ve korkularla geçiren bir gençlik.
İklim krizi ile beraber dünyanın geleceğinin sorgulandığı bir dönemin gençleri.

Bizim için çok önemliler..!

AK PARTİ'DEN GENÇLER İÇİN DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİSİ


2023 seçimlerinde gençlerin etkisinin ne kadar önemli olduğunun farkında olan AKP, Dijital Dönüşüm adında bir strateji hazırladı.
AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Haziran ayında düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a partisinin Dijital Dönüşüm stratejisini tanıttı.


Ünal'ın tanıttığı 92 sayfalık raporda şu saptamalara yer verildi:


- İçine doğdukları yeni medya düzeni, veri ve içerik sağlayıcılar tarafından devlet otoritesi, egemenliği ve siyaseti aşan bir meydan okumayla karşımıza çıkıyor. Buna dijital Türkiye ile cevap verilmeli.


- Youtube'da bir günde ünlü olan şarkıcılar milyonlarca kez izleniyor. Acun Ilıcalı'nın Instagram canlı yayınında anlık 3 milyon seyirciye ulaşması medya düzenindeki değişime örnek.


- Z kuşağı için sosyal medya çok önemli. Oy verme davranışı dijital mecralar tarafından doğrudan manipüle edilebiliyorsa, yeni Z kuşağı genç seçmen kitlesi başta olmak üzere tüm kullanıcılar yeni bir farkındalıkla donatılmalı.
Dört aşamlı bir eylem planının oluşturulduğu raporda yeni bir sosyal medya yasasının hazırlanması gerektiğinin ise altı çizildi.

Emin olun bu çok önemli bir strateji.

Ikinci faktörse,

Strateji belgesine göre Dijital Takip Merkezi, lider takibi, genel merkez yönetimi takibi, siyasi partiler, bakanlıklar, kurumlar ve milletvekilleri takibi, ana akım ve alternatif klasik medya mecraları ile medya mensupları takibi; muhalif, lehte, apolitik figürler ve ünlülerin takibi; açık oturumlar, köşe yazıları ve haber bültenlerinin takibini yapıyor.

Ekip, sosyal medyada yer alan ulusal ve uluslararası tüm içerikleri kayda geçiriyor.

Umut ederim bu minvalde yazdıklarımız etkili oluyordur. 

30 yaş aşağı oy kullanacak olanların oranı ise 16 milyon.

Bu kuşak ülkede olup bitenleri iyisiyle, kötüsüyle tecrübe eden, en azından yaşayanların en yakın tanığı pozisyonunda yer alan kuşak.

Aslında yaşananları en gerçekçi dille anlatabilecek, etkileyebilecek olan bu genç kuşağa ulaşmakta her türlü argümanı kullanıp nüfuz edilmeli ki;

Onlarda ilk kez oy kullanacak olanlara sağlıklı bilgi aktarımı yapıp onların istikametini Cumhur ittifakına layıkıyla yönelttirsinler.

Ayrıca, bu genç nüfusun milletvekili sıralamasında layık oldukları sıra verilmeli.

Kendilerini temsil edeceğini düşündükleri yaş taşlarını Millet vekili sıralamasında üst sıralarda görmek ve onun yerine kendilerini koymak isteyeceklerdir.

Bu gerçeği göz ardı etmeden onore etmek gerekmektedir.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gen insanlara şans vermek, imkan sunmak tamda AK Partinin tarzıdır diye düşünüyorum.

Selam ve Dua İle

Ne Zaman İnsan Oluruz

’’gençlerin, yarının Dünyasının patronu olduğunu hatırladığımızda’’