Yeni Sakarya 17 Haziran 1954 tarihinden bu yana, köklü ve başarılarla dolu mazisiyle bugün 66 yılı geride bırakıyor.

Yayın politikasını, kurulduğu günden bugüne aynı çizgi ve üslûpla sürdüren ve yarım asrı geçen yayın hayatı ile Yeni Sakarya, yerel basında abideleşen bir gazete oldu. Kurucusu rahmetli Hasan Uyar’ın sahipliğinde ilk sayısındaki ilkeli duruş, bugün aynı düzeyde devam ediyor.

Kuruluşu sağlam temellere dayalı, seviyeli haberciliği, olaylara sağduyulu yaklaşımı ile Yeni Sakarya; Hasan Uyar’ın oğulları Melih Uyar ve Sinan Uyar’ın sahipliği ve Zeki Aydıntepe’nin yönetiminde Sakaryalılar’ın gözü kulağı olmayı sürdürüyor.

Basın ahlâk kuralları ve ilkelerine titizlikle uyan Yeni Sakarya’yı, ‘güvenilir gazete’ yapan en önemli faktör; doğru bilgi ve kaynağa dayanmayan haberlere asla yer vermeyen, daima toplum yararını gözeten bir hassasiyetle çalışan, şehrin sorunları, halkın dertlerini paylaşarak, gazetecilik görevini en iyi biçimde sürdürme gayretidir.

Yeni Sakarya’yı Sakaryalılar’ın gönlünde yer ederek bugünlere taşıyan işte bu ilkeli duruştur.

Son yıllarda basın sektörünün içinde bulunduğu ekonomik krizlere rağmen, kalitesinden ödün vermeden, halkın haber alma özgürlüğü ve ihtiyacına, gerek basılı gerekse dijital gazetemizle cevap verme adına en iyiye ulaşma hedefinden hiç ayrılmadık.

Tüm ekip arkadaşlarımızla okurlarımız için her gün en güncel ve gündemdeki konuları titizlikle aktarma yarışımız sürerken, ilimizin sorunları, beklentileri ve yaşama dair tüm konuları yorumlayan nitelikli yazar kadromuzla, okunabilir bir gazete sunma çabası içerisindeyiz.

İlimizin en eski gazetelerinin başında gelen, habercilikten görselliğe, bugün yaygın basınla eşdeğer özellikte yayıncılık yapan Yeni Sakarya, adı gibi daima yeni ve yenilikleri arayan bir anlayışa sahip oldu. Şimdi; her koşulda kalite standartlarını yükseltme hedefini, 67. yılımıza girerken bu yeni görüntümüzle büyük ölçüde yakaladığımıza inanıyoruz.

Yeni Sakarya artık, bugün tüm Dünya, Avrupa ve Türk basının da kullandığı web ofset sistemiyle basılıyor.

Renkli sayfalarımızın artışı ve her gün tam boy yerel bulmacası ile daha keyifli bir gazete hale gelen Yeni Sakarya için, okurlarımızdan gelen olumlu tepkiler ise bize moral ve güç veriyor.

Bu değişim ve gelişimi yaşadığımız 67. kuruluş yıldönümümüzü büyük bir onurla kutlarken, gazetemizin kurucu sahibi, kıymetli meslek büyüğümüz sayın Hasan Uyar’ı rahmetle anıyor, ilk sayısından bu yana Yeni Sakarya’ya emeği geçen herkesi şükranla yâdediyoruz. 

Yeni Sakarya, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da halkın gözü kulağı olmaya devam edecek. 

Birlikteliğimizin nice yıllar sürmesi temennisiyle, tüm kıymetli okurlarımız ve sevgili Sakaryalılar’a sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

BİK’TE YENİ DÖNEM

Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya İl Müdürü Engin Kaşdaş, Ordu Bölge Müdürlüğü’ne atandı. Kaşdaş’ın ayrılmasının ardından Basın İlan Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü’ne, uzun yıllar İhlas Haber Ajansı Sakarya Bölge Temsilciliğini yapan İbrahim Çorbacı getirildi.

Sakarya Basını için gösterdiği ilgi ve katkılarından dolayı Engin Kaşdaş’a teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar dilerken, arkadaşımız İbrahim Çorbacı’ya yeni görevinin hayırlı olması temennisi ile muvaffakiyetler diliyoruz.