Yerel basında 17 Haziran 1954 tarihinden bugüne bir istikrar abidesi olan Yeni Sakarya, 65 yıllık köklü mazisiyle 66. yılına girmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Sakarya’nın il olduğu yıllarda yayın hayatının baharında olan Yeni Sakarya, “yıllar geçse de yapraklarını hiçbir sonbaharın dökemediği çınar gibi” bugün dimdik ayakta. 

Bir kuruluş yıldönümünü daha yaşadığımız bu günlerde, Yeni Sakarya’nın sadık okurları değerli Sakaryalılar ve her daim uyum içinde çalıştığımız haber kaynaklarımız; Sakarya’nın resmî, özel kurum ve kuruluşlarına gösterdikleri ilgiden dolayı müteşekkiriz.

66. kuruluş yıldönümümüzü büyük bir onurla kutlarken, gazetemizin kurucu sahibi, kıymetli meslek büyüğümüz sayın Hasan Uyar’ı rahmetle anıyor, ilk sayısından bu yana Yeni Sakarya’ya emeği geçen herkesi şükranla yâdediyoruz.

DAİMA YENİ

İlimizin en eski gazetelerinin başında gelen Yeni Sakarya, habercilikten görselliğe bugün yaygın basınla eşdeğer özellikte yayıncılık yapan bir kuruluş olarak, adı gibi daima yeni ve yenilikleri arayan bir anlayışa sahip. 

Son yıllarda basının içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen, kalitesinden ödün vermeden, ilkeli bir yayıncılık anlayışıyla; halkın alma özgürlüğü ve ihtiyacına, gerek yazılı gerekse dijital gazetemizle cevap verme adına en iyiye ulaşma hedefindeyiz. 

Tüm ekip arkadaşlarımızla okurlarımız için her gün ekonomi, siyaset, spor gibi haber kategorilerinde en güncel ve gündemdeki konuları titizlikle aktarma yarışımız sürerken, ilimizin sorunları, beklentileri ve yaşama dair tüm konuları yorumlayan nitelikli yazar kadromuzla, okunabilir bir gazete sunma çabası içerisindeyiz.

AHDE VEFA

Okurları için daima yenilik ve farklılık arayışı içinde olan gazetemize, zaman zaman basın dostu kurum ve kuruluşlar ile ilimizin değerli isimleri de hazırladıkları yazı ve sayfalarıyla katkı verirler. Bunlardan biri de bugün 10. sayısına erişen “Ahde Vefa” sayfası... Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (SAKVA) Müdürü Mehmet Ersöz ve yardımcısı Abdülkadir Şen’in hazırladığı Vefa Yazıları kısa sürede büyük ilgi gördü. İki haftada bir salı günleri yayınladığımız Ahde Vefa, Sakarya’da bugüne kadar iz bırakan birbirinden değerli şahsiyetlerin hayat hikâyeleri ve anılarının yer aldığı çok güzel bir yazı dizisi haline geldi. Sayın Ersöz ve Şen’in, arşiv fotoğraf ve belgeler eşliğinde kaleme aldıkları Vefa Yazıları, tarih ve kültür kokan nostalji tadında özgün birer eser olarak şehir hafızasına büyük katkı sunuyor.
Bu yazısı dizisine adını veren ruhla hazırlanan Ahde Vefa, Sakarya’nın gelmiş geçmiş değerlerine gösterilen en güzel vefa örneği olarak da anlam buluyor.

YENİ SAKARYA ‘BASIN HAYATI DERGİSİ’NDE

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) 3 ayda bir yayınlanan ‘Basın Hayatı’ dergisi son sayısında Yeni Sakarya’ya 4 tam sayfa ile geniş yer vererek tanıtımını gerçekleştirdi.

Dergi, Yeni Sakarya gazetesinin kuruluşundan bugüne gelen süreçte yaşananlara, daha önce yazarımız Fahri Tuna’nın hazırladığı ‘Sakarya Basının Çınarı’ adlı eserinden derlediği yazı ve fotoğraflarla yer vermesi güzel bir jestti. 

Basın Hayatı dergisi ve Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü sayın Engin Kaşdaş’ın gösterdiği bu ilgi ve katkıları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kurulduğu günden bugüne aynı çizgi ve değişmez üslûbuyla yayın hayatını başarı ile sürdüren bir gazete olarak mutluyuz, onurluyuz... Bu mutluluğumuzu, bizi arayarak ve ilanları ile tebrik ederek paylaşan gönül dostlarımıza şükranlarımızı arz ederken, tüm okurlarımızla birlikte nice başarılı yıllara erişmeyi yüce Allah’tan diliyorum.