17Haziran 1954... 63 yıl önce bugün, kurucusu rahmetli Hasan Uyar’ın sahipliğinde ilk sayısı yayınlanan Yeni Sakarya gazetesi, yine o günkü heyecan ve çizgide Sakaryalılar’ın gözü kulağı olmaya devam ediyor.

Kuruluşu sağlam temellere dayalı olarak, 8 yıl öncesine kadar aynı sahiple yayın yapan, seviyeli duruşu, habercillikteki başarıları ve ödülleri ile basın tarihine adını altın harflerle yazdıran Yeni Sakarya, Hasan Uyar’ın oğulları Melih ve Sinan Uyar’ın sahipliğinde yayın hayatına aynı şevkle devam ediyor.

AYDINTEPE RUHU

63. yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken bu vesileyle, kuruluşundan bu yana Yeni Sakarya’ya emek veren ve bugün bazılarının hayatta olmadığı bir çok ismi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da şükranlarımızı sunuyoruz.

Bugün çok heyecanlı ve gururluyuz. Bu haklı gurur ve coşkuyu tüm gazeteye yaşatan en önemli faktör; yıllarca tüm birimlerin sorumluluğunu alarak, yaptığı başarılı çalışmaları ile Zeki Aydıntepe’nin hakkı ödenmez emeğidir. Yeni Sakarya’nın bugünlere taşınmasındaki en önemli pay ise hiç kuşkusuz, aileden biri olarak bu önemli görevi üstlenen Genel Müdürümüz Aydıntepe’nin ortaya koyduğu hedeflerdir.

Bugün Yeni Sakarya yeni bir yaşı daha geride bırakırken, basın sektöründe hedeflediği yenilikler ve gelişmelerle siz okurlarımıza her gün daha iyi bir gazete verme yolunda büyük bir gayretle çalışıyor.

Uzun bir aradan sonra yeniden başladığım Yeni Sakarya gazetesinde yeni bir yıldönümünü daha kutlamanın heyecanını tüm çalışanlarımızla birlikte yaşarken, yıllar geçse de her yıl bir yaş daha gençleştiğimizi hissediyoruz!

YENİ SAKARYA BİR AİLEDİR

Sahipleri, yöneticileri ve çalışanlarıyla aile sıcaklığında bir bütün olan Yeni Sakarya, her gün siz okurlarına yep yeni bir gazeteyi sunmanın çabası ve heyecanı içinde. Hergün aynı tempoyla, olay anından başlayan ve bayide biten süreç içinde yoğun bir çalışma ve emeğin ürünü olan gazeteniz Yeni Sakarya’yı sizin için hazırlayan görünmez kahramanları da geçmek olmaz... Her sabah bayinizden aldığınız, ve abonesi olarak evinize işyerinize ulaştırdığımız gazetenin hazırlanışında görev yapan, birbirinden değerli çalışanlarımız, Yeni Sakarya’yı zirveye taşıyan yolda en önemli mihenk taşlarımız.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Arda Aydıntepe. Kurumun hem hukukî hem idarî sorumluluğunu üstlenerek, güven veren duruşuyla Yeni Sakarya ailesinin gözbebeği.

İdari bölümün tüm işlerini üstlenen İdris Dereli ve Hüseyin Çimen ise gazetenin çözüm üreten neferleri.

Yazı İşlerimizin beyni Genel Yayın Koordinatörümüz Engin Arapoğlu… Beyefendi kişiliği, olaylara bakışı ve ses getiren yorumlarıyla dikkat çeken, her gün daha iyi bir gazeteyi hazırlama uğraşı içinde kendini sürekli geliştiren, geleceği parlak bir isim. Arapoğlu, meslekteki başarısını röportaj dalında aldığı ödüllerle pekiştiren ve gazetemizi ülke çapında temsil ederek bizi gururlandıran bir meslek aşığı.

Ah Sen yok musun… Haber Merkezimizin direği, tüm haberlerin terbiyecisi Ahsen Özkılıç… Redaksiyondan, planlamaya tüm editoryal süreci yöneten, gazeteyi çekip çeviren tecrübeli editörümüz.

Haber Merkezimizin heyecanlı muhabiri Hakan Arslan. Gündem olan haberleri ile manşetlerimize imza atan, yeri geldiğinde sayfaları hazırlayarak Yazı İşlerine nefes aldıran bir görev adamı.

Gazetemize stajer olarak başlayan ve gayretli çalışmalarıyla kadromuza dahil olan acar muhabirimiz Uğurkan Çot... Bir yandan yüksek öğrenimine devam ederken, gazeteciliğe Yeni Sakarya’da adım atan Çot, meslek adına gelecek vaadediyor.

80’li yıllardan 2000’li yıllara kadar her akşamüstü dört gözle beklenen Yeni Sakarya’yı okurlara ulaştıran, daha çocuk denecek yaşlarda girdiği gazeteye yıllarını veren emektar gazeteci Cavit Dereli… Kısa süreli ayrılıkların ardından yuvaya döndüğü Yeni Sakarya’da şimdi Spor Müdürlüğü görevinde tecrübelerini sayfalara taşıyor.

Spor servisimizin dinamosu, sanatçı kimliği ve çok renkli kişiliği ile Sezgin Ergin… Spor sayfalarındaki editörlüğü ve köşesinde ofsayta düşürdüğü konularıyla popüler bir spor yazarı.

Spor servisine hareketli haberleriyle katkı veren Ömer Sarıca’yı da unutmamak gerek.

Yazı işleri mutfağında pişen haberleri sayfalarda düzenleyerek baskıya servis eden Bilgi-İşlem ve Teknik Servisimiz… Sayfaları adeta dans edercesine ve bir şarkı tadında hazırlayan, her daim pozitif enerjisiyle gazetemizin neşe kaynağı, operatörümüz Güler Kovacıoğlu…

Gazetenizi Yeni Sakarya formatıyla her gün farklı bir mizanpajla hazırlamada gün boyu büyük emek harcayan efendi ve çalışkan kişiliğiyle başarılı operatörümüz Serkan Arutan.

Sayfalarımızdaki ilan ve reklamları büyük bir titizlikle tasarlayan, ekibimizin efendi ve çalışkan operatörü Mustafa Süke.

İlan-Reklam Servisimizin başında, tecrübesi ve birikimleriyle gazetenin kurumsal kimliğini sahiplenen Temel Yürek… Reklamdan halkla ilişkilere, istihbarattan spor servisine kadar gazetenin her alanına önemli katkılar yapan bir cesur yürek.

Gazetemizi gün boyu arayanların telefon trafiğini koordine eden, misafirlerimizi ağırlayan, hanımefendi kişiliğiyle Nazife Onur…

Matbaamızda görev yapan emektar baskı operatörlerimiz Faik Özkanık, Gökhan Kadı ve Murat Alemdar, yılların tecrübesi Abidin Çelik nezaretinde, yarınki gazetenin en sağlıklı biçimde basılması için çaba sarfediyor.

İşte bu geniş ve nitelikli kadromuz, her gün yepyeni bir gazeteyi siz okurlarımızla buluşturmanın heyecanı ile çalışıyor.

Kuruluş yıldönümümüzde bizi arayan, ilanları ile tebrik eden gönül dostlarımıza şükranlarımızı arz ederken, tüm sevenlerimizle nice başarılı yıllara erişmeyi yüce Allah’tan diliyorum.