1978 yılı başında Sakarya’da Sakarya Mühendislik ve mimarlık Akademisi’nde (S.D.M.M.A.) akademisyenliğe adım attığım andan itibaren kendimi yazı hayatının içinde buldum. O günlerde rahmetli Ercüment Özkan’ın yayınladığı ‘İKTİBAS’ dergisine dış basından seçtiğim yazıları tercüme ederek yapmaya başladım.

Uzun süre devam eden yazı faaliyetleri sonucunda ne kadar yazı yayınladığımı bilmiyorum. Belki binlerce, isimli ve isimsiz veya müstear isimle yayınlanmış yazılar…

Aktif yazı hayatım Doçent unvanımı alıncaya kadar devam etti. Bu unvanla birlikte üzerime tam bir rehavet çöktü. Yazı yazma tempom yavaşladı ve Profesör unvanı alınca iyice sönükleşti. Demek ki böyle oluyor… Unvanlar büyüdükçe (!) fikrî eylemler azalıyor! Artık kendimi farkında olmadan rölantiye almışım.

2005 yılına kadar, değişik vesilelerle, haber şeklinde, basında yer aldım. Zeki Aydıntepe ile yaptığım bir Makedonya seyahatim onunla sıcak ilişkiler oluşturdu. Kendisi yaptığım her hangi bir faaliyet veya işi Bizim Bahçe’ye taşıdı. 8 yıl önce, 2005 yılı Mayıs ayında yaptığım Kırgızistan seyahatimin notlarını tutmuştum. Yayınlamak gibi bir niyetim yoktu. Tuttuğum notları ona gösterdim. Birkaç gün sonra bir de baktım ki Yeni Sakarya’da bir başlık: Prof. Dr. Salih Şimşek’in Anayurda Yaptığı Seyahatin Günlüğü… Orta Asya’nın Ortasına Tanrı Dağı’na Yolculuk Günlüğü… Yakında Gazetemizde…

Bir emr-i vâki ile karşılaştım. Geri dönemezdim. ‘Hayır’ da diyemezdim. Notlarımı tekrar gözden geçirdim yayınlandı. Baktım ki güzel olmuş… Derken diğer seyahatlerim yayınlandı.

Bir süre sonra Yeni Sakarya köşe yazarları ailesine intisap etmişim. Yıllardır, gazetede her hafta bir yazım yer alıyor. Kaç haftadır yazıyorum, hatırlamıyorum.

Yeni Sakarya, şimdi 60. doğum yılında… Ne güzel… Yarım asrı devirmiş, bir asra doğru gidiyor ulu çınar… Yolu ve bahtı açık olsun.

Gazeteciler ve gazeteler de hep zamanla yarıştıklarına göre onlar da aslında benim gibi birer seyyahtırlar…

Kim bilir, yarım asrı geçen süre içinde benim gibi, hiç farkında olmadan, kimler köşe yazarı oldu, kimler yazar ve çizer oldu ve dahi kimler yorumcu?

Bu vesile ile Yeni Sakarya çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu dünyadan göç eylemiş olan kurucusu rahmetli Hasan Uyar Bey’i rahmetle anıyorum. Yerel basın içinde hatırı sayılır bir pozisyonda bulunan gazetenin, daha ileri safhalara ulaşmasını temenni ediyorum.

Daha nice yarım asırlara…

Dosdoğru ve emin adımlarla…

Eğilmeden ve bükülmeden…