2014 yılında yapılan yerel seçimler ve o döneme ait paylaşılan seçim bildirgesinde en dikkatimi çeken proje Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın 54. Cadde adını verdiği proje olmuştu!

Projenin içeriği ve uygulanacağı alan şehrin yeni merkez alanı olma özelliği taşıyor olmasının yanında daha önce benzerinin olmayışıdır!

Seçim dönemlerinde her aday bir takım projeler kamuoyu ile paylaşırlar seçilen ve belediyeyi beş yıl süreyle yönetme hakkı elde eden başkan seçim bildirgesinde ki birçok projesinin hayata geçirmeden görev süresini tamamlar bu hep böyle olmuştur!

Ancak projeyi paylaşan Yusuf Alemdar olunca, dikkat kesilmek ve süreci takip etmek gerekir. Bu hususta sınavı geçmiş Belediye Başkanlarındadır. 2009 yerel seçimlerinde kamuoyu ile paylaştığı tüm projeleri görev süresi içerisinde hayata geçirmiş olması Alemdar’ın en önemli kredisi olmuştur.

Onun içindir ki sözü kimin verdiğinin önemi vardır. 54. Cadde diye bir proje paylaşılmıştı, o günden itibaren dikkatle takip ediyor ve sonuçlanmasını bekliyordum!

Dün yapılan belediye meclis toplantısı tek gündem ile toplanmış ve 54. Cadde projesi için ilave alan tahsis edilmiş, bu projenin hayata geçirilmesinin işareti olsa gerek!

Geçtiğimiz aylarda ihale aşamasına gelindi ancak ihale şartları oluşmadığından iptali söz konusu olmuştu, kısa süreli tereddüt yaşamamıza sebep olmuştu! Neyse ki böylesi olumsuz şartlar ortadan kalkmış ve yeniden ihale aşamasına gelinmiş. Şehrin geleceğine yön vermesi adına sevindirici bir gelişme!

Yeni mekânlar oluşturmak farklı mimariler ile cazibe alanları yaratmak, hem şehrin ticari gelişimine hem de sosyal gelişimine önemli katkılar sunacaktır.

54. Cadde basında paylaşılan ve seçim bildirgesinde paylaşılan görüntüsü ile farklı bir yapı olacağını ortaya koymaktadır. Bu tür projelerin bir başka faydası ise bundan sonra gelecek yatırımların yörüngesini tayin edecek olmasıdır!

Yusuf Alemdar bu açıdan çok önemli bir misyona hizmet etmiş olacaktır. Örnek projeniz bu olursa gelebilecek her proje artık mevcut projenin üzerinde yer almalıdır!

Her belediye için örnek oluşturacak olması işin bir başka olumlu tarafı!

Modern ve pratik hizmete ait ticari mekânların bulundukları şehre katkıları diğer komşu İl’i incelediğimiz de gözümüze çarpmakta!

Komşu da abartılı olmazsa ay geçmiyor ki yeni yaşam alanları, ticaret alanları açılmasın! Buna bağlı yeni caddeler, kavşaklar oluşturulmakta, komşu İl’i yakalama ihtimalimiz artık neredeyse yok denecek kadar! Fark oldukça açıldı!

Orada yapılan yatırımları görünce, 54. Cadde ne denli önemli olduğunu anlamak mümkün!

Bu tarz projeler ile şehre yeni kimlik kazandırılmalı ve gelecek doğru istikamete oturtulmalı!