Kovid-19 ile mücadele kapsamında il genelinde yapılan sıkı denetimler ve uygulamalar etkisini gösterdi. Vaka sayıları düşen Sakarya’nın, rakamlara göre turuncu kategoriye alınması beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık” açıklaması üzerine kırmızı kategoride kaldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 6-12 Mart döneminde il bazında Kovid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaşarak, "Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün." ifadesini kullandı.
SAKARYA’DA DURUM
Sakarya’da 27 Şubat-5 Mart haftasında 100 bin kişide 139,39 olan vaka sayıları, 6-12 Mart haftasında 90,15’e geriledi. İl genelinde Kovid-19 vaka sayılarındaki azalmaya rağmen Sakarya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık” açıklaması nedeniyle “Kırmızı” kategoriden “Turuncu” kategoriye geçemedi.

Editör: Haber Merkezi