Sahilde hareketsiz duran kuğunun yaralı olduğunu fark eden Cavit Yumak; “Hayvanın yaralı olduğunu fark edince hemen kucaklayarak evime geldim. Yem verdim ama yemedi.  Hayvanın acı çektiğini hissettim. Bunun üzerine Kocaali Yalı Mahallesi muhtarımız Murat Özdemir’i aradım. Durumdan haberdar ettim. 
Muhtarımız da Milli Parklar Yaban Hayatı Koruma birimlerine haber verdi. Dünyalar güzeli kuğumuzu sağlığına kavuşması ve ait olduğu doğaya sağlıklı bir şekilde salınması için Milli Parklar Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğünden gelen yetkililere teslim ettik.

YA RASTLAMASAYDIM
Yumak; “İnsanların yemlemek için göç eden hayvanları vurmalarını doğru bulmuyorum. Dünyanın en sevimli kuşlarından olan kuğuya Kocaali plajında rastlamasaydım, bu hayvan ölecekti.  Şimdi gönlüm rahat.” dedi.
MERHAMETE DAVET EDİYORUM
Kocaali Yalı Mahallesi Muhtarı Murat Özdemir ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Komşuma gösterdiği merhametten dolayı teşekkür ederim. Eline tüfeği alan, hayvanı tanımayan sözde avcılar; sizi de merhamete davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi