Arifiye’de son zamanlarda artan Korona virüs vakaları ve salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı Başkanlığında, Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri ve Belediye Zabıta Ekiplerinin katılımıyla, pazar yerleri, merkezdeki işyerleri, şehirlerarası otogar ile Dörtyol Sanayi Çarşısındaki işyerlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.  

Pazaryerlerine giren vatandaşların ateşi ölçülürken, dezenfektan kullanması sağlandı. Ayrıca maskesi olmayan vatandaşlara maske verilerek, maskesiz gezmemeleri konusunda uyarıldı.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; ”Korona Virüs Salgınına karşı Ülkemizde ve tüm Dünya’da aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Salgın işyeri sahibi ve çalışan ayırdetmeksizin birçok vatandaşımızın mağdur olmasına sebep oldu. Devletimiz, Sosyal Devlet anlayışı ile bu mağduriyeti gidermek için tüm olanaklarını seferber ediyor.

Ancak, uzayan pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın tedbirlerde gevşeklik göstermesi ve kurallara tam anlamıyla riayet etmemesi nedeniyle salgın bitmiyor. Tam tersine son günlerde mutasyonlu virüs te dahil olmak üzere ilimizde vaka sayıları artış gösterdi. Tekrar ifade etmek isterim ki, virüsü maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek yenebiliriz. Sıfır vakaya var mısın Arifiye, Var mısın Sakarya?” dedi.

Editör: Haber Merkezi