Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Beden Eğitimi ve Spor (BESYO) öğrencisi Kamer Can sosyal medya üzerinden, annesinin ve kendisinin yüzü gözü kan içinde haldeki fotoğraflarını paylaşarak yardım istedi. 

----


YARDIM İSTEDİ
Kamer Can paylaşımında; “Dün aksam Abim Ş.C. tarafından annem ve ben şiddet gördük. Daha önce de birçok kez fiziki şiddete maruz kaldık. Hastaneden rapor alıp karakola gittik, abimin daha önce de sabıkasının olmasına rağmen sadece uzaklaştırma kararı alındı. Can güvenliğimiz yok ve bizi ölümle tehdit ediyor. Sesimizi ölmeden duyun!” deyip yardım istedi.

----


REKTÖR KAYITSIZ KALMADI
SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, duruma kayıtsız kalmadı. Sarıbıyık sosyal medyadan paylaşımında “Öğrencimiz Kamer Can’ın maruz kaldığı talihsiz olay gönlümüzü derinden yaralamıştır. Evladımızla görüştüm, çok şükür durumu iyi bu menfur hadiseyi kurumlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz. KamerCan’ımızdır ve asla yalnız değildir!” ifadelerine yer verdi.

----


ŞÖNİM DEVREDE
Sakarya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de olaya müdahil olduğunu duyurur bir paylaşım yaptı. Paylaşımda; “Konuya, İl Müdürlüğümüz ile Şiddet Önleme ve İzleme Mrk. (ŞÖNİM) Müdürlüğümüz müdahil olmuş, ayrıca Ankara İl Müd. ile gerekli irtibat sağlanmış olup, süreç takip edilmektedir.” İfedeleri #ŞiddeteKarşıSıfırTolerans ve #BizBüyükBirAileyiz etiketleriyle paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi