Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç’ın, istifasına neden olan sözlerini kınadıklarını söyledi. Başkan Coşkun, “Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza yürüyenleri savunanlarla birlikte olamayız” dedi.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın katıldığı bir canlı yayında, “Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş’ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler. Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” şeklindeki ifadeleri büyük tepki çekmişti.

----


KUVAYI MÜCAHİTLER’DEN TEPKİ
Arınç’ın bu çıkışına bir çok kesimden tepki ve kınama geldi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sert tepkisini alan Arınç sonunda istifa etti.
Arınç’ın bu söylemlerine bir kınama da Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Bülent Arınç’ın bu sözlerinin başta teröre şehit veren aileleler olmak üzere tüm ülkeyi yaraladığını ifade ederek sert tepki gösterdi.

----


‘ONLARI SAVUNANLARI HOŞ GÖREMEYİZ’
Başkan Coşkun, “Bu ülkede TBMM Başkanlığı yapmış, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi olarak bulunan tecrübeli bir siyasetçinin böylesine talihsiz bir açıklama yapması hepimizi derinden üzmüştür.
Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Osman Kavalalar’la hiçbir zaman bir arada olamayız. Kürt kardeşlerimizi öldürenleri savunamayız” dedi.
Bülent Arınç’ın sözlerinin kabul edilebilir olmadığını belirten Coşkun, “Onlar neden hâlâ hapisteler? Bu kadar ölen, dağa kaçırılan o çocukların, annelerin hakkını kim ödeyecek? Onları savunanları asla hoş göremeyiz. İstifa etmiş olsa bile Bülent Arınç’ı bu düşünceleri ve söylemlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi