DENETİMLER SIKLAŞTI
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında gönderdiği yeni korona genelgesi ile; yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için alınacak tedbirler ve bu tedbirlerin denetlenmesi sürüyor.

[[f:YeniSakarya54/videos/695292844422910]]

Genelgede, Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeni ile vatandaşların toplu olarak bulunduğu mekanlar olduğu tekrar hatırlatıldı. Bu yönde özellikle market ve alışveriş merkezlerinde kasiyerlerle yakın temas halinde olunması nedeniyle, müşterilerin de maske takmaya özen göstermeleri istendi.

----


HİJYEN VE ÖNLEM
Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi amacıyla market ve AVM’ler de tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Marketlerde hijyen ve dezenfekte çalışmaları periyodik olarak gerçekleştirilirken, market yetkilileri günde en az 5 kez hijyen saati uygulaması yaptıklarını belirtiyor. Ayrıca müşterilerine de ‘sosyal mesafe’ ve ‘maske takma’ kuralına uymaları yönünde gerekli uyarıları yapıyorlar.

----


RİSK ALTINDALAR 
Markette görev yapan kasiyerler, salgına karşı tedbirler kapsamında şeffaf maske ve eldivenlerle çalışırken, mümkün olduğunca hijyene dikkat ediyorlar.
Bazı market çalışanlarında da kovid-19 vakası görülmesinin ardından, kasiyerler de endişe duyduklarını dile getirerek, alışverişe gelen müşterilerden de aynı hassasiyeti beklediklerini ifade ediyorlar.

----


Günde yüzlerce kişi ile temas halinde olduklarını belirterek sağlıklarının risk altında olduğunu söyleyen kasiyerler, “Maske takma zorunluluğuna uymayan müşterilerle zaman zaman karşılaşıyoruz. Uyarılarımıza rağmen kuralları hiçe sayanlar yüzünden endişe içindeyiz. Bu salgından bir an önce kurtulmak için toplum olarak herkesin kurallara uyarak üzerine düşeni yapması gerekir. Biz kasiyerler, genelge kapsamında işyerimizin uyguladığı tedbirlere riayet ediyoruz. Aynı duyarlılığı tüm müşteri ve halkımızdan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi