ESNAFIN BEKLENTİLERİ 
Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Sakarya Eşraf Platformu pandemi süreci sonrasındaki ilk toplantısında şehir esnafının sorunlarını konuştu. Adapazarı Beşevler Reis Cennet Bahçesi’nde gerçekleşen toplantının konuğu Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan oldu. Alişan toplantıda Sakarya esnafını sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

----


SAHİPSİZLİĞİN NEDENİ
Toplantıda konuşan Başkan Alişan, “Şehrimizin sahipsizliğinin tek nedeni şehrimizde eşraf olmayışıdır. Dikkatinizi çekerim esnaf değil eşraf. Yani şehirde herkes tarafından sevilen ve sözü geçen kimse. Faruk kardeşimin öncülük ettiği bu platformun şehrimizin bu açığını dolduracağına inanıyorum ve kendilerini yakından takip ediyorum. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

----


 ESNAF ETKİLEDİ
Alişan, “Pandemi sürecinden en çok etkilenen kesim esnaf olmuştur. Esnaf işinden, ekmeğinden, kazancından karşılıksız feragat etmiştir. İnanıyoruz ki bu süreci en az hasarla atlatacağız. Esnafın sorunları, ödemeleri, vergileri, kiraları derken asıl şimdi başı ağrıyacak. Bu süreçte şehrimizin yöneticileriyle elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

----


SAKARYA LEHİNE
Platform Başkanı Faruk Kır ise, “Başkanımız bizi kırmayarak bugün buraya kadar geldi. Kendilerine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Eşraf platformu hiçbir tarafa ait olmadan tamamen şehrimizin lehine olan işlerde boy gösterecek. Güzel Sakarya’mızı bir tık öteye nasıl götürürüz bütün derdimiz bu” dedi. Konuşmaların ardından platform üyeleri başkan Alişan ile istişarede bulundular. Toplantı sonunda Alişan’a günün anısına plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi