KATILIM 
Hendek Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşti. 4 maddeyi görüşen meclis tüm maddeleri oy birliğiyle kabul etti.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve İlçe Yöneticileri ile İYİ Parti Hendek İlçe Başkan Yardımcıları, basın mensupları ve vatandaşlar katılım sağladı. Gündem maddeleri görüşülmeden önce bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu İzmir Depremine dikkat çekerek Hendek’te kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. 

----


1999’DA YAŞADIK 
Babaoğlu, “İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında maalesef büyük kayıplar verdik. Yaralarımızı saracağız. Ancak kaybettiklerimizi asla geri getiremeyeceğiz. İşte bu nedenle bugün İzmir’de yaşananları gördüğümüzde 1999 yılında yaşadığımız o büyük acının da etkisiyle kalbimiz bir kez daha kanıyor. Afetlerin felakete, kaderin kedere dönüşmemesi, hayallerin ve hayatların kararmaması için, geliyorum diyen depreme karşı kayıtsız kalmak faciaya davetiye çıkarmaktır” dedi

----


DÖNÜŞÜM ŞART 
Artık kendimiz, ailemiz ve şehirlerimiz için yeni bir adım atmak zorunda olduğumuzu anlatan Babaoğlu, “ Burada sadece devlete değil vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Mevcut yapı stoklarımızı yani yaşadığımız konutların risk tespitlerini mutlaka yaptırmalıyız. Ailemizin sığındığı en güvenli liman olan mutlu yuvalarımızın, ailemize mezar olmaması için, İzmir’de yaşananları yaşamamak için devlet ve millet işbirliği ile kentsel dönüşümde ciddi adımları atmanın zamanı gelmiştir. Hepimizi ilgilendiren bu hayati görevde Hendek olarak belediye olarak söz verdiğimiz gibi üzerimize düşeni ivedilikle yapacağız. Konuşarak kaybedecek zaman kalmamıştır” diye konuştu 

----


HENDEKLİ KAHRAMANLAR 
Başkan Babaoğlu, “Deprem’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem bölgesiyle ve AFAD’la irtibat kurduğumuz andan itibaren 2 saat içinde organize olarak 2 araç ve 12 ekiple deprem bölgesine intikal eden Hendekli gönüllülerden oluşan SAKE’ye ve canla başka mücadele eden diğer tüm arama kurtarma ekiplerimizle gurur duyuyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun inşallah.  Dualarımız İzmir için” derken, dönüşüm ve sağlam konutlar kadar olası bir afet anı ve sonrasının iyi planlamasının gerektiğine dikkat çekti.

----


DEPREME HAZIRLIK 
Babaoğlu, “Afete Hazır Bir Hendek için Hendek Afet Koordinasyon Merkezini inşa ediyoruz.  HAKOM, afet anında, öncesinde ve sonrasında; sağlık, arama kurtarma ve çeşitli yardımların düzenli ve kesintisiz bir şekilde koordine edileceği, eğitimlerin verileceği, tatbikatların yapılacağı ve koordinasyonun sağlanacağı bir üs haline gelecek. Ayrıca Aile, Sağlık ve Toplum Danışmanlık Merkezi afet sonrası önemli görevler üstlenecektir. Yine HAKOM gibi olası bir afet planlaması kapsamında gerektiğinde günlük 10 bin kişilik yemek üretebilecek modern bir tesisi şehrimize kazandırırken, seyyar mutfaklar kurulması için çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu. Depremin en öncelikli konu olduğunu anlatan Babaoğlu, Sakarya Valiliği koordinesinde başlatılan yardım kampanyasına bağış çağrısı yaptı. 

----


TOPYEKÜN MÜCADELE 
KOVİD-19 salgının yeniden tırmanışa geçtiğini anlatan Başkan Babaoğlu, “Lütfen rehavete kapılmadan Maske-mesafe-temizlik kurallarına uymaya devam edelim. Hastalık nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Tedavisi gören tüm hastalarımıza ise acil şifalar diliyorum. İçeride ve dışarıda Büyük Türk milletini ve Devletimizi tehdit eden Türkiye düşmanlarına karşı sergilenen topyekun mücadele kesintisiz devam ederken, bir yandan depremin acısını yaşıyor, diğer yandan KOVİD-19 salgınıyla mücadele ediyoruz. 
Rabbim devletimize güç versin, milletimizi korusun. Milli birlik ve kardeşliğimizle, dayanışma içinde bu zor günlerin üstesinden geleceğiz inşallah…” ifadelerine yer verdi.

----


DEVLETİMİZ HER YERDE
Babaoğlu’nun ardından gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcü Hamit İsmailoğlu da, “Başta İzmir olmak üzere ülkemizde depremi yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza Allah acil şifalar versin. Depremi bizzat yaşamış bir insan olarak bu korkuyu ve acıyı çok iyi anlıyorum. Allah Devletimizden razı olsun Devletimizin tüm yetkilileri deprem anından kısa bir süre sonra olay yerine intikal etmiş ve vatandaşlarımızı yalnız bırakmamıştır” diye konuştu. 

----


SAKARYA VALİLİĞİNE TAHSİS YAPILDI
Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Kasım ayı olağan meclis toplantısında 4 gündem maddesini görüşen Hendek Belediyesi meclis üyeleri Cumhur İttifakının gücünü her zaman olduğu gibi bir kez daha gösterdi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri meclis gündeminin 4 maddesini de oy birliği ile kabul etti.  
Başkan Babaoğlu gündemin birinci maddesi görüşmeleri sırasında Psikososyal Destek ve Nitelikli İstihdam Merkezi projesiyle ilgili bir sunum yaptı. Sunumun ardından gündemin birinci maddesinde yer alan proje için Sakarya Valiliğine arazi tahsisi için onay alınmış oldu.

Editör: Haber Merkezi