Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Üç bakan olarak Hendek’te olan bu patlama sebebiyle gelmiş bulunuyoruz.
Burada daha önce benzer şekilde iki bu büyüklükte olmayan patlamanın olduğunu biliyoruz. Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.
Beş hastanemize 97 yaralımız nakledildi.
Yaralılarımızın 16’sı taburcu edildi, biri ağır yaralı olarak tedavi ediliyor. 37 yaşında bir vatandaşımız Bunun dışında durumu ciddi olan yaralımız yok
Olayın ilk anından itibaren iki ambulans helikopterimiz, 4 ambulansımız 18 UMKE ekibimiz ve 112 acil ekibimiz dahil olmak üzere AFAD ekibimiz hizmet ediyor.
Bütün milletimize bu anlamda başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.
Ekip olarak olayın bundan sonraki sürecini de bütün vatandaşlarımızın durumlarını netleştirdikten sonra, o süreye kadar kalacağımızı bildirmek istiyorum.
Hepimize geçmiş olsun.
Bildiğimiz gibi havai fişekte karbonmonoksit, karbonmonoksit gibi gazlar bulunuyor. O nedenle özellikle solunum sıkıntısı ve tansiyon hastası gibi hastalar için riskli olabileceğini düşünüyoruz.
Meteorolojiye göre ilk 12 saatte yakın çevre için pencerelerin de kontrollü açılmasını, maskeyle hareket edilmesini öneriyoruz. Çalışan sayısın 186, şu an 100 kişiye ulaştık, 20 kişinin işe gelmediğini biliyoruz
Diğer kişilerle ilgili de çalışmalar devam ediyor

Editör: Haber Merkezi