Kızının tedavisi için varını yokunu sattığı için ailesiyle birlikte Akyazı Karabalık’ta bir çadırda yaşayan Metin Gedik, menenjit geçirip konuşma yetisini kaybeden kızı Sibel Gedik için yardım istiyor

YARDIM İSTİYOR
İş kazası geçirdiği için çalışamayan eski TIR şoförü Metin Gedik (57), 16 yıl önce menenjit geçirip konuşma yetisini kaybeden kızı Sibel Gedik (28) için yetkililerden yardım istiyor. Kızını tedavi ettirebilmek için evini satan ve şimdi Akyazı’nın Kababalık mevkiinde boş bir arsada çadırda yaşam mücadelesi veren Metin Gedik, tek isteğinin kızının iyileştiğini görmek olduğunu söyledi.

TEDAVİ MASRAFLARI AĞIR
Metin Gedik; “Kızımın fiziksel sorunu yok. 12 yaşındayken menenjit geçirdiği için konuşamıyor. 13 bin Euro olan cihaz bedelinin büyük bölümünü Sağlık Bakanlığı karşıladı. Geri kalanını da hayırseverlerin desteği ile aldık. Sibel’in ameliyat öncesi 9 ay iğne olması gerekiyor. Ameliyatla beynine şant yerleştirilecek. İğnenin tamamı ise oldukça pahalı… Kızımın sağlığına kavuşması için tedavinin tamamlanması gerekiyor. Bu cihaz da tedavi karşılanmadan verilmiyormuş. İğneleri vurduramıyorum. Tedavi masrafları ağır geliyor. Neyim varsa harcadım, kızım konuşabilsin ve eski sağlığına kavuşabilsin diye” dedi.

GEÇİM SIKINTISI YIPRATTI
Yıllar önce geçirdiği nedeniyle sonrası çalışamadığını dile getiren Gedik, “Yardımseverlerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bacağıma geçici bir süreliğine platin takıldı. Yeşil kartım var. Başka güvencem yok. Aileme de bakıyorum. 57 yaşındayım ama geçim sıkıntısından dolayı çok yıprandım.” İfadelerini kullandı.

“BABA DESİN YETER”
Gedik, “Kızım konuşamıyor. Eli ve ayağı tutuyor. Bu durumu gördükçe daha çok üzülüyorum. Ben bir baba olarak kızımın bu durumuna çaresiz kalıyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Yaşı ilerledikçe bakımı da zorlaşıyor. Hayırseverlere sesleniyorum, lütfen bize yardım edin. Bana baba desin yeter” dedi. Yeni Sakarya Gazetesi - Ahsen ÖZKILIÇ

Editör: Haber Merkezi