AFAD il Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın genel başkanlığını, Samet Çağlayan’ın şube başkanlığını yürüttüğün AFGD Afet Gönüllüleri Derneği 2018’de genel merkezi Sakarya olarak kurulan bugün Kocaeli, Düzce, İstanbul ve Antalya olmak üzere 5 ildeki şube ve temsilcilikleri bulunan arama kurtarma gönüllülerinin bir arada olduğu bir dernek olarak faaliyetini sürdürüyor.

----


AFGD SAHADA SEN EVDE KAL 
Afet Gönüllüleri Derneği Sakarya Şube Koronavirüsü kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda AFAD koordinesinde valilik ve kaymakamlıklar bünyesindeki Vefa Destek Gruplarına, 112 acil komuta merkezine, KYK Karantina yurtlarında karantinada kalan vatandaşların koordinasyonunda ve Kızılay'a ihtiyaç sahipleri için yardım kolilerinin paketlenmesinde #AFGDSahadaSenEvdeKal sloganı ile etkin bir şekilde destek vermeye devam ediyor. 

----


ÜCRETSİZ EĞİTİM 
Gönüllülük ortak paydasında birleşen Afet Gönüllüleri Derneği üyeleri ilkyardım, yangın, temel arama kurtarma, temel afet bilinci gibi bir çok eğitimi kendi bünyesinde bulunan eğitmenlerle ve AFAD ile işbirliği ile ücretsiz olarak veren AFGD’ye üye olmanın şartı bu eğitimlerin hepsini ücretsiz olarak almayı taahhüt etmek. Ayrıca temel eğitimlerini alan üyeler sonrasında dalgıçlık, amatör telsizcilik, dağcılık vb eğitimleri de yine AFGD bünyesinde alabiliyor.

----


DAVET VAR 
Afet Gönülülleri Derneği, ülkemizin ve dünyanın zor zamanlardan geçtiği bu günlerde gönüllülük esaslı olarak aktif bir şekilde yine saha sorumluluk alıyor ve elini taşın altına sokmak isteyen tüm gönüllüler ile birlikte hızla büyüyor ve yeni gönüllüleri de birlikte çalışmaya davet ediyor.

Editör: Haber Merkezi